Våre sykehusklovner, Yep, Marion Meis, Smække, Trude-Litt, Pling, Bolla

Våre sykehusklovner

Hei! Har du allerede møtt en sykehusklovn? Eller skal du kanskje på sykehus og lurer på om du kanskje vil treffe på en? Bli bedre kjent med sykehusklovnene her.

Sykehusklovnene går alltid sammen to go to, en dag kan du treffe Yep og Marsipan, mens neste gang er Yep sammen med Cirka Sånn Omtrent. Klikk på klovnene under, der kan du lese mer om dem og bli litt bedre kjent.

Hvilken av klovnene tror du er karatespesialist?
Hvem tror du har et usynlighetstriks?
Én sykehuklovn påstår at han danser bedre Skywalk enn noen, og én er jammen meg også heavy metall-rocker!
Hvilken spesialitet er din?
Velkommen til sykehusklovnverdenen!

Triumf Rettfram, Sykehusklovnene

Triumf Rettfram skrudde på propellblomsten og fløy over bakker og berg, sklei ned sklia, svømte over bekken og hoppet fra måne til måne

les mer om Triumf Rettfram

Konrad Rekord, portrett, Sykehusklovnene

Konrad Rekord ble født 123 meter over bakken i en grønn luftballong. En dag blåste luftballongen til Norge og der likte han seg så godt at han slo seg ned.

les mer om Konrad Rekord

Kaj, SYkehusklovn

Kaj kom til St Olavs ridende på en rosa hest. Hun hoppet av hesten i perfekt salto og landet rett i en seng som kom trillendes forbi.

les mer om Kaj

Landet pladask i en smultering og bruker den som badering når jeg padler rundt i Å og Æ. Har lært meg å Bomblaste (les; Bomblæste)

les mer om Å Ærna

Primus, sykehusklovn, Sykehusklvovnene

Jeg ble fanget inn i en morsom og snurrete høstvind, og har virvlet rundt siden, i alle årstider, timer og stunder, og trives godt med surret i snurringa. Finner alltid veien, kanskje.... må bare ikke bli svimmel-kvalm .

les mer om Primus Mosedott

Sykehusklovnene, Smække

Smække er en elefantridende ninja i rosa kåbbåyklær. Her snakker vi om bortimot to meter lang hattkaill og trønder med grønt lisseslips som står i stil til gule tenner.

les mer om Smække

Trude-Litt, Sykehusklovnene

Trude-Litt ble født endelig, etter 10 år med ruging var hun klar. Hun ble født med klær og sko på. I starten vasket hun på sykehuset.

les mer om Trude-Litt Masse Mer

Bare Babett, portrett, Sykehusklovnene

Bare Babette turnet rundt som liten og elsket å leke med andre. Det gjør Babette fortsatt! Hun har reist rundt i mange land og synes fortsatt det er utrolig fint å møte nye venner!

les mer om Bare Babette

Alfakrøll, portrett, Sykehusklovnene

Alfakrøll kom dansede og syngende på stjernestøv, hun fanget opp så mange krøller hun kunne på veien, og fikk samlet alle krøllene i sløyfen sin.

les mer om Alfakrøll

Zapp, Sykehusklovnene

Zapp er oppvokst mellom korte busker og fargerike blomster i Trøndelag og det sies at det er derfor hun er så liten og så grønn.

les mer om Zapp

Yep, Sykehusklovnene

Yep har kommet med et zeppelin-fly fra Nederland til Norge. Han husker det var en sterk vind som bestemte hvor han skulle.

les mer om Yep

Marsipan, portrett, Sykehusklovnene

Marsipan er livlig og glad og liker å møte folk fra topp til tå men også fra tå til topp. Hun elsker å lære nye ting, og tar med seg ny lærdom i lomma si.

les mer om Marsipan

Lilla Gorilla, portrett

Lilla Bolilla kom fra Brasil til Norge etter å ha spist for mange latterkrampesåpebobler. Hun tok av i São Paulo og havna i Bergen.

les mer om Lilla Bolilla med Gorilla. Som er Lilla.

Konstantisola, portrett, Sykehusklovnene

Konstantisola kom til Bergen i solskinn. Hun strålte som en sol da hun traff resten av familien sin på Haukeland.

les mer om Konstantisola

Bella Bing Bong, halvfigur, sykehusklovn

Bella Bing Bong ble født i en romrakett på vei til planeten Jupiter. Hun tilrakte sine første leveår om bord i raketten

les mer om Bella Bing Bong

Hasse Bakke, portrett, Sykehusklovnene

Hasse Bakke kom fra nord, som en elegant trekksvane og landet med et bums, et sprett og bom-bim-bang på torget i Horten, som han mener er sitt ekte hjem.

les mer om Hasse Bakke

Marion Meis, portrett, Sykehusklovnene

Marion Meis kom flyvende fra en mosegrønn fjelltopp! Med fjær i hatten bringer hun med seg frisk fjelluft, fjærlette drømmer, fuglekvitter,

les mer om Marion Meis

Tito, Sykehusklovnene

Tito liker alt som går fort, spinner fort eller brøler høyt! Sånn som løver og motorsykler. Og Batman.

les mer om Tito

Pelikini, portrett, Sykehusklovnene

Pelikini fløy innover landet og landet i noen fjell for lenge siden. Ettersom hun har lange gresshoppebein og glad i å fly og synge, måtte hun finne havet

les mer om Pelikini

Beatriks Brennemanet Bringebær, sykehusklovn

Jeg heter Beatriks Brennemanet Bringebær og jeg kommer egentlig fra Bergen. Nå bor jeg overalt i Norge så du kan treffe meg rundtomkring.

les mer om Beatriks Brennemanet Bringebær

Maxine-P, sykehusklovn med gitar

Jeg kommer fra den østre ytterkanten av Oslo – der vokste jeg opp blant bøllefrø og epleslangere. Det var kult. Jeg var den kuleste i gata, unntatt nabogutten, for han hadde en sukkerspinnmaskin! Helt sant!

les mer om Maxine P.

Senja-Rita, halvfigur

Senja-Rita ble til på superplaneten Sážžá og har hele sitt liv samlet på kjærlighet og diverse insektsorter flyvende på en elg mellom bakker og berg og hav og regnbue og måne.

les mer om Senja-Rita

Kati-DaDa blåser kyss, Sykehusklovnene

Kati Da Da kom roende i en liten jolle. Ho satt der og gnagde på en bolle. Da ho kom til land tok ho båten opp, med bare EI hand!

les mer om Kati DaDa

Cirka Sånn Omtrent, portrett, Sykehusklovnene

Cirka liker å snurre rundt i korridorene på sykehusene. Hun er også glad i streker og prikker. Egentlig er hun mest glad i prikker. 

les mer om Cirka Sånn Omtrent

Olympia, Sykehusklovnene

Jeg kom løpende til verden ned fra høye fjell og lange slette før jeg butta i ei sykehusdør og slo nesa mi rød og blå. Det var ei lykke for her har jeg blitt.

les mer om Olympia Punktum

Piffi Gundersen, portrett, Sykehusklovnene

Piffi Gundersen er fra den superfjerne planeten PiffGunia. Som baby hoppa Piffi oppi pappas potte med upoppa super-popcorn.

les mer om Piffi Gundersen

Fjups Ups, portrett, Sykehusklovnene

Fjups Ups, eller profffessor Fjups er opprinnelig fra en eksotisk øy hvor alt ting er rosa til og med maten(rødbeter og  reker m.m.)

les mer om Fjups Ups

M.Fix,portrett, sykehusklovn

M.Fix er en lurifax som innimellom går på epleslang. MEN eplekala eplene blir brukt til blir alltid delt med de som vil ha.

les mer om M.Fix

Topp Fjott, Sykehusklovnene

Topp Fjott suste inn i vår indre galakse haikende med en bitteliten meteoritt. Hun ankommet Norge en iskald januarnatt og har derfor alltid litt frosne ører.

les mer om Topp Fjott

Senor Cocodrilo, portrett, Sykehusklovnene

Coco ble reddet fra en båt på vei til Norge. Han ble født mellom sukkerarter og koriander planter. Han ble født mellom sukkerarter og korianderplanter.

les mer om Sr. Cocodrilo Barracuda – Coco

Falleri og Fallera, portrett

Han Falleri og Fallera e en liten luring. En gang klarte han å gjemme seg så godt at han ble borte. Det gikk faktisk fire dager før han fant seg igjen.

les mer om Falleri og Fallera

Bolla Bensin, portrett, Sykehusklovnene

Jeg har tenkt å bli modell eller propell, men jeg har ikke blitt oppdaga ennå. Jeg er ikke redd for noen ting, og jeg er ekspert på de fleste områder.

les mer om Bolla Bensin

Thalia, Sykehusklovnene

Thalia har tanter fra Italia men kommer selv ifra trivelige Trøndelag. Hun er nesten alltid blid og øver hver dag på å bli verdensmester i glis.

les mer om Thalia

En gang rota jeg meg bort i skogen og møtte en elg som lagde en utsøkt barkgrøt. Til desert fikk jeg sneglestuing med kastanjenøtter og en dash deilige myke harelorter.

les mer om Teodor Med H

Beate Kræsj Pling, portrett, Sykehusklovnene

Før sa alle Beate Kræsj Pling. Etter år på mange sykehus og massemasse klovnevenner og barn ble det til bare PLING - som klokker som klinger

les mer om Beate Kræsj Pling