Skuespillerne bak klovnene

Sykehusklovnene er profesjonelle skuespillere med erfaring og/eller utdannelse fra scenekunstfeltet. Våre sykehusklovner er freelancere, og er på oppdragskontrakt for Sykehusklovnene.

Line Starheimsæter portrett

Line Starheimsæter (Mary Ja Da)

Line Starheimsæter har vært sykehusklovn siden 2021, og arbeider i tillegg i Klokkeklovnene. Hun er utdannet skuespiller fra Nord Universitet og Kunsthøgskolen i Oslo. Hun arbeider mest med teater, både frilans og ved ulike scener. Hun utvikler også egne prosjekt i konstellasjoner som Aunan/Starheimsæter og Barnas friluftsteater.

Les mer om Mary Ja Da

Solvei Stoutland, sykehusklovn
Bingo Laila, portrett av en sykehusklovn som smiler.

Solvei Stoutland (BingoLaila)

Solvei jobber som skuespiller, klovn, regissør og pedagog. Hun gikk ut av Ecole int. de Théâtre Jaques Lecoq i Paris i 1990. Hun var med i oppstarten av sykehusklovning med Siv Øvsthus i Bergen/Norge og ble medlem av SK i 2016. Hun jobber også som kunstnerisk leder for Apropos Teater.

Les mer om BingoLaila

Hanne Oline Mellingen, sykehusklovn
Sykehusklovn, Hanne Mellingen, her som Petrine

Hanne Oline Mellingen (Petrine SuperDuperGlitter)

Hanne Oline Mellingen er utdannet ved Bårdar Akademiet (2010-2013). Hun har spilt i alt fra barneteater til klassisk teater til musikaler til humorshow.I tillegg underviser hun ungdommer med funksjonsvariasjoner i musikkteater. Hun starte i Sykehusklovene i 2016. I 2022 vant hun Bt`s publikumspris for sitt arbeid som frilans skuespiller i Bergen.

Les mer om Petrine SuperDuperGlitter

Portrett av Jonas Heier Straumsheim
Pytt, sykehusklovn

Jonas Heier Straumsheim (Pytt)

Jonas Heier Straumsheim har vært sykehusklovn siden 2019. Han er utdannet skuespiller fra Gitis Scandinavia.
Han jobber i tillegg som frilans skuespiller og foredragsholder.

Les mer om Pytt

Portrett av Nina Eileen Sponnich, foto Kristin Aafløy Opdan
Sykehusklovnen Rebella Hysj, stående og holder skjørtet sitt ut. Nina

Nina Eileen Sponnich (Rebella Hysj!)

Nina Eileen Sponnich er utdannet skuespiller fra Gitis Skandinavia, The Russian Institute of Theatre Arts. Hun har jobbet som skuespiller og dukkespiller i det frie feltet, ved institusjoner og med tv/film siden 2005. Nina har vært sykehusklovn siden 2019.

Les mer om Rebella Hysj!

Siri Schnell Juvik, skuespiller og sykehusklovn. Portrett
Sykehusklovn i helfigur, armene over kors, rød kjole og grønne knikkers

Siri Schnell Juvik (Ræppe Tæppe Tipp Topp)

Siri Schnell Juvik er utdannet skuespiller fra Nord Universitet i 2008. Hun jobber i det frie feltet og på institusjonsteatre, og er som en ekte trønder glad i å være med i spel. Siri har jobbet i Sykehusklovnene siden 2021.

Les mer om Ræppe Tæppe Tipp Topp

Frode Eggen,skuespiller og sykehusklovn
Smække, Sykehusklovnene

Frode Eggen (Smække)

Frode Eggen er autodidakt skuespiller med bakgrunn som improvisatør. Han tok spesialisering som sykehusklovn 2014-2015. Frode er frilans skuespiller innen teater, film, performance og improvisasjon. Driver kompaniene Hva kommer nå…? og Dvell.

Les mer om Smække

Janne Brit Rustad, skuespiller
Marion Meis, portrett

Janne Brit Rustad (Marion Meis)

Janne Brit begynte som klovnerekrutt vinteren 2013 på St. Olavs hospital og er nå en av våre faste klovner i Trondheim. Hun er utdannet ved teaterskolen i Nord-Trøndelag (HiNT) og arbeider som frilans skuespiller og regissør, og er daglig leder i teaterkompaniet Konstellasjonen som hun driver sammen med blant annet Elizabeth og Ina i Trondheim. I tillegg jobber Janne Brit for andre kompani som Cirka Teater og Teater Fot

Les mer om Marion Meis

Torunn Fisektjønn, skuespiller
Konstantisola, Sykehusklovnene

Torunn Fisketjønn (Konstantisola)

Torunn har vært sykehusklovn siden 2011 og er en av våre faste bergensklovner. Hun er sykehuskoordinator ved Haukeland og Haugesund sykehus. Torunn er utdannet skuespiller fra Rose Bruford College i London og har også en BA i pedagogikk fra UiB. I tillegg til å være klovn er hun også instruktør for Teatertigrene, en teatergruppe for ungdom med utviklingshemming.

Les mer om Konstantisola

Gaute Næsheim portrett, skuespiller, Sykehusklovnene
Piffi Gundersen, Sykehusklovnene

Gaute Næsheim (Piffi Gundersen)

Gaute Næsheim har vært med i Sykehusklovnene siden høsten 2011. Han jobber også som klovn på sykehjem for Klokkeklovnene. I tillegg jobber han som freelance skuespiller, da først og fremst i Grusomhetens Teater og i deWangen-produksjoner, der og som dramatiker.

Les mer om Piffi Gundersen

Åsa Hillingseter Løyning, skuespiller, foto Erika Hebber
Fjups, Ups, Sykehusklovnene

Åsa Hillingseter Løyning (Fjups Ups)

Åsa Hillingseter Løyning er utdannet skuespiller ved École intérnational de théâtre Jacques Lecoq. Har vært sykehusklovn siden 2014 og siden 2013 har Åsa også jobbet som klovn i Klokkeklovnene. Hun er også et fast medlem i White light kompani F sitt ensemble i tillegg til å drive Sirkus Sol, Poff produksjoner og å være frilans skuespiller. Foto: Eirka Hebbert

Les mer om Fjups Ups

Marianne Jonger, skuespiller
Cirka Sånn Omtrent, Sykehusklovnene

Marianne Jonger (Cirka Sånn Omtrent)

Marianne begynte i Sykehusklovnene høsten 2014. Hun er utdannet ved St. Petersburgs Statlige Teaterakademi i Russland. Marianne jobber også i Klokkeklovnene, og er skuespiller i ulike teater- og filmproduksjoner.

Les mer om Cirka Sånn Omtrent

Vibeke Lie, Kunstnerisk leder, Sykehusklovnene

Vibeke Lie (Å Ærna)

Utdannet skuespiller på School of Stage Art og startet i 1999 som elev, og jobbet fram til 2010 hos Grenland Friteater. Jobber med og for det frie scenekunstfeltet som produsent, prosjektleder, skuespiller og pedagog. Driver teatergruppa Teater Prospero.

Les mer om Å Ærna

Jan Egil Engnes, skuespiller
Hasse Bakke, Sykehusklovnene

Jan-Egil Engnes (Hasse Bakke)

Jan-Egil begynte som sykehusklovn i 2014. Utdannet fra Arts Educational, BA acting. Har jobbet som frilansskuespiller siden 2002, hovedsaklig med teater for barn og unge, og har vært på turne med Den Kulturelle skolesekken. Har vært engasjert hos bl.a Teater Grimsborken, Samovarteatret, Gorgon Produksjoner og Brageteateret. Har vært instruktør for Gul katt produksjoner og på NISS. Han jobber også for Klokkeklovnene.

Les mer om Hasse Bakke

Roseane Reiss, sykehusklovn og skuespiller
Lilla Bolilla,Sykehusklovnene

Roseane dos Reis (Lilla Bolilla med Gorilla. Som er Lilla.)

Roseane begynte å jobbe med Sykehusklovnene i 2010. Hun har sin skuespillerutdanning fra Brasil og videre spesialisert hun seg i fysisk teater, klovning og Commedia dell´arte i forskjellige skoler i Frankrike og Italia. Hun har også en BA i Arts fra Universitet i São Paulo, Brasil. Ved siden av klovning jobber hun som frilans skuespiller, regissør og teaterpedagog.

Les mer om Lilla Bolilla med Gorilla. Som er Lilla.

Katja Brita LIndeberg, portrett
Kaj, Sykehusklovnene, portrett

Katja Brita Lindeberg (Kaj)

Katja har vært tilknytta Sykehusklovnene siden 2012 og var en av de første klovnene på St Olavs hospital. Hun jobber også som regissør, manusforfatter og skuespiller. Hun studerte teaterklovn hos den kanadiske klovnepedagogen Sue Morrison før hun tok sin mastergrad i fysisk komedie ved Stockholm Dramatiska högskola i 2011. Lindeberg har produsert en rekke forestillinger de siste årene med utgangspunkt i teaterklovnen. Katja har flere ganger blitt tildelt Statens kunstnerstipend.

Les mer om Kaj

Siv Øvsthus
Trude-Litt, Sykehusklovn portrett

Siv Øvsthus (Trude-Litt Masse Mer)

Første faste profesjonelle sceneklovnbaserte sykehusklovn i Norge, første dokumenterte pasient 1998. Siv har jobbet som klovn siden 1982 har med eldreklovning siden 2004. Teaterlærer fra 1982, og underviser nye klovner i opplæring for Sykehusklovnene. Siv holder også foredrag om kunst og helseklovner. Skoler: Ole Brekke, Jacques Lecoq klovneskole. Enkeltmannsforetak med Klovne-Expressen og Stiftelsen Helseklovner, der hun er aktiv med eldreklovning. 10 år som dukkespiller på Hordaland Teater Regionteater og diverse freelance oppsetninger med Bergen Byspill.

Les mer om Trude-Litt Masse Mer

Silje Elde, Skuespiller
Bolla Bensin, portrett

Silje Elde (Bolla Bensin)

Silje Elde er frilans skuespiller og sanger, og kompanjong i Hesteskoen Teater og Musikk. Hun gikk i spesialisering hos Sykehusklovnene i 2014/2015, og jobber på flere sykehus. Silje fullførte en fireårig utdanning i teaterkunst ved Det Statlige Russiske Akademi for Teaterkunst (GITIS) i Danmark i 2007.

Les mer om Bolla Bensin

Anne-Marthe Lund Engnes, Sykehusklovn
Maxine-P, sykehusklovn med gitar

Anne-Marthe Lund Engnes (Maxine P.)

Anne-Marthe Lund Engneshar Bachelor fra Arts Educational Schools London og videreutdanning fra The Atlantic Acting School, New York. 
Hun studerte klovning ved Clownschool International og The Why Not institute. Hun har vært med i flere produksjoner i den kulturelle skolesekken, var tidligere Høyskolelektor på Høyskolen Kristiania (Skuespillerutdanningen), og er en av grunnleggerne i frigruppen Gul Katt Produksjoner, som produserer scenekunst for barn og unge. Hun har spilt i Maridalsspillet en rekke ganger, og er kunstnerisk leder og instruktør for spillet. (2019-2022)


Les mer om Maxine P.

Kristine Myhre Tunheim, Sykehusklovnene
Kati-DaDa blåser kyss, Sykehusklovnene

Kristine Myhre Tunheim (Kati DaDa)

Kristine Myhre Tunheim er en av de faste klovnene ved UNN i Tromsø. Hun er utdannet skuespiller ved Teaterhøgskolen i Nord-Trøndelag og jobber til daglig som frilans skuespiller. Som frilanser har hun samarbeidet med blant annet Hålogaland Teater, Teatret Vårt, Ferske Scener og Brageteatret. I tillegg er hun kunstnerisk leder av teaterkompaniet Rimfrost produksjoner som blant annet har vunnet Heddaprisen for beste barneforestilling i 2018.

Les mer om Kati DaDa

Tonje Dreyer Sellevoll
Senja-Rita, halvfigur

Tonje Dreyer Sellevoll (Senja-Rita)

Tonje har vært tilknyttet Sykehusklovnene siden 2017 og har sin utdannelse fra L’École Internationale de Théâtre Jacques Lecoq og Forstudium Teater. Hun kommer opprinnelig fra Senja i nord, men har nå base i Oslo hvor hun jobber frilans som skuespiller i både egne og andres scenekunstproduksjoner.

Les mer om Senja-Rita

Andreas Thoresen, Sykehusklovn, skuespiller
Konrad Rekord, Sykehusklovnene

Andreas Medbøe Thoresen (Konrad Rekord)

Andreas er utdannet skuespiller fra Jaques Lecoq i Paris. Han har vært med i Sykehusklovnene siden våren 2015. Andreas har jobbet for kompanier som Teater Spillebrikkene, Teater Fot og Fabularium produksjoner og har turnert i utlandet med det internasjonale teaterkompaniet Superbolt Theatre. Han har også vært med i forestillinger på Trøndelag Teater, Riksteatret og Haugesund Teater.

Les mer om Konrad Rekord

Hedda Munthe, skuespiller
Bella Bing Bong, Sykehusklovnene

Hedda Munthe (Bella Bing Bong)

Hedda Munthe har vært tilknyttet Sykehusklovnene siden 2011. Hun er utdannet ved Ecole internationale Théâtre de Jaques Lecoq i Paris, og Lee Strasberg Theatre Institute i New York. Hedda er produsent og skuespiller i teaterkompaniet Teater Spillebrikkene. Hun dubber også tegnefilmer og er en mye brukt innleser av lydbøker.

Les mer om Bella Bing Bong

Anette Løbach
M.Fix, sykehusklovn, portrett

Anette Løbach (M.Fix)

Anette har bachelor i skuespill og utdannelse innenfor musikalteater. Løbach har god erfaring med å medvirke i teater for barn og ungdom blant annet fra flere år i Dyreparken i Kristiansand, Det Stille Teateret og Brageteateret. Hun elsker å eksperimentere med ulike utrykk, musikalitet, karakterer og sjangre og har produsert konserter og forestillinger. Ved siden av å jobbe utøvende som skuespiller og klovn underviser Anette på Drammen Kulturskole.

Les mer om M.Fix

Klaus Løkholm Bergli, sykehusklovn
Falleri og Fallera portrett

Klaus Løkholm Bergli (Falleri og Fallera)

Klaus Løkholm Bergli (1976) er fast ansatt skuespiller i Sadio Nor Teater, hvor han formidler lokal kunnskap om folk, samfunn og historie. Klaus er utdannet ved  The Commedia School i København, en Lecoq-basert skole. Etter endt utdannelse har han jobbet frilans i flere år, innen teater og sirkusteater, både i Norge og i Italia. Klaus sin fysisk baserte utdannelse kommer tydelig til uttrykk når han spiller, både gjennom karakter- og maskespill.

Les mer om Falleri og Fallera

Freya Stang, sykehusklovn, skuespiller
Beatriks, Brennmanet Bringebær, Sykehusklovnene

Freya Stang (Beatriks Brennemanet Bringebær)

Freya har vært sykehusklovn siden 2015. Hun har skuespiller/klovne-utdannelse fra Helikos i Italia, Pochinko method klovning, Mime & Physical Theatre, Royal Academy of Dramatic Arts, London. Pedagogisk utd, Nottingham University (post grad). Freya arbeider frilans som skuespiller, regissør, og pedagog. Hun driver Simsalabim Productions og har en katt.

Les mer om Beatriks Brennemanet Bringebær

Elizabeth Piro Volan
Zapp, Sykehusklovnene

Elizabeth Piro Volan (Zapp)

Elizabeth Piro Volan har jobbet som sykehusklovn ved St.Olavs Hospital siden 2012 og jobber med jevne mellomrom på andre sykehus rundt omkring i landet. Hun er utdannet skuespiller fra teaterskolen i Nord-Trøndelag og jobber som frilans skuespiller med base i Trondheim. Der er hun blant annet med og driver teaterkompaniet Konstellasjonen.

Les mer om Zapp

Arturo Tovar, skuespiller
Portrett av Senor Cocodrilo Barracuda, Sykehusklovnenen

Arturo Tovar (Sr. Cocodrilo Barracuda – Coco)

Arturo har sin teaterutdannelse fra Mexico, har videre spesialisert seg i fysisk teater ved London International School of Performing Arts. I tillegg har Arturo en master fra Kunsthøyskolen i Oslo. Han jobber som frilans skuespiller, instruktør og holder kurs i teater og tryllekunst-klovn. Har blant annet samarbeidet med NIEteater, Erler teater og Gorgon produksjoner.

Les mer om Sr. Cocodrilo Barracuda – Coco

Patrick Van den Boom, skuepiller
Yep, Sykehusklovnene

Patrick Van den Boom (Yep)

Patrick har vært tilknyttet Sykehusklovnene siden 2010. Han er utdannet klovn fra sitt hjemland Nederland og har arbeidet som profesjonell klovn for Care-Clowns og CliniClowns siden 2001. Han driver sin egen internasjonale klovneskole og er også kunstnerisk leder og klovn i Klokkeklovnene.

Les mer om Yep

Line Møller Christensen, skuespiller
Triumf Rettfram, Sykehusklovnene

Line Møller-Christensen (Triumf Rettfram)

Line begynte å jobbe som Sykehusklovn i 2015. Hun er utdannet skuespiller fra Jaques Lecoq i Paris.  Hun har turnert i inn og utland, med blant annet sin egenproduserte forestillingen «Fabiolas Nøkkelreise» og som en del av kompaniet «Surface of a bubble». LIne har vær med på reiser med «Clowner utän grenser» og flere turer til flyktningleire med «Sirkus sol». 

Les mer om Triumf Rettfram

Julie Solberg,skuespiller
Topp, Fjott, Sykehusklovnene

Julie Solberg (Topp Fjott)

Julie  begynte i Sykehusklovnene våren 2015. Hun er utdannet skuespiller fra The Mime-School ved Kunsthøyskolen i Amsterdam, Nederland. Hun jobber frilans som skuespiller i ulike scenekunstproduksjoner og driver scenekunstkompaniet A Kiss Me Production.

Les mer om Topp Fjott

Stein-Ove Øygardslia, Sykehusklovnene
Tito, Sykehusklovnene

Stein Ove Øygardslia (Tito)

Stein Ove begynte i Sykehusklovnene i 2011 i Bergen. Har lecoq-basert skuespillerutdannelse fra Kiklos Scuola, Italia og HiNT og teatervitenskap fra UiB. Jobber som frilansskuespiller i Bergen.

Les mer om Tito

Ina Kiberg, skuespiller
Thalia, Sykehusklovnene

Kristina Kiberg (Thalia)

Ina begynte å jobbe for Sykehusklovnene i 2012, og er i dag fast klovn ved St.Olavs hospital i Trondheim. Ina er utdannet ved teaterhøyskolen I Nord-Trøndelag (nå Nord Universitet) og arbeider som frilans skuespiller i produksjoner for ulike kompani og teaterinstitusjoner - da først og fremst i Konstellasjonen teaterkompani - som hun også er medeier i.

Les mer om Thalia

Karin Stautland, skuespiller
Pelikini, Sykehusklovnene

Karin Stautland (Pelikini)

Karin har vært sykehusklovn siden 2012. Hun er utdannet skuespiller fra Statens Teaterhøyskole-76 (Khio). Hun har bl.a vært skuespiller ved Den Nationale Scene i 17år. Er ansatt i Skuespiller og dansealliansen siden 2014. Hun er nå frilanser/ dukkespiller/idéskaper og prosjektleder for gruppen Kaja Productions, som lager magisk teater for barn og voksne. Foto: Tanja Steen

Les mer om Pelikini

Martha Kjørven, sykehusklovn, skuespiller
Olympia, skuespiller, sykehusklovn

Martha Kjørven (Olympia Punktum)

Martha begynte som klovn i Sykehusklovnene i 2009 og har siden hatt ulike roller i organisasjonen. Hun er spesielt engasjert i klovningen og teater for barn og unge. Utdanningen har hun fra École International de Théâtre Jacques Lecoq i Paris. Hun jobber frilans som skuespiller og driver teaterkompaniet Petra Produksjoner. Foto: Gisle Bjørnebye

Les mer om Olympia Punktum

MarsipaN, Sykehusklovnene

Melanie Dahl (Marsipan)

Melanie begynte som Sykehusklovn i 2011. Hun jobber også som klovn i Klokkeklovnene. Hun er utdannet skuespiller på Nordic Black eXpress i Oslo og på Acte Neuf i Paris. Hun jobber som frilans skuespiller og teaterinstruktør. Hun driver sitt eget firma: Tralalaproduksjoner som produserer barneforestillinger og som tilbyr ulike teaterkurs for barn.

Les mer om Marsipan

Daniel Klingen, sykehusklovn og skuespiller
Teodor Med H, prtrett

Daniel Klingen Borg (Teodor Med H)

Daniel vokste opp i gateteatergruppa Stella Polaris som ble grunnlagt av hans foreldre i 1985. Siden har han studert sirkus ved AFUK i København og Statssirkusskolen i Moskva, og har Master of Arts in Theatre ved Accademia Teatro Dimitri i Sveits. I de senere år har Daniel jobbet internasjonalt i ulike kompanier og spilt på scener som Black Box Teater, New York Live Arts, Kampnagel i Hamburg, Arsenic i Lausanne mfl.

Les mer om Teodor Med H

abeth Helland Larsen, sykehusklovn
Bare Babett, Sykehusklovnene

Elisabeth Helland Larsen (Bare Babette)

Elisabeth Helland Larsen er utdannet skuespiller og barnebokforfatter. Er spesielt opptatt av barn i unntakstilstand og hvordan benytte kunstneriske verktøy for å skape god kommunikasjon. Samtidig som hun jobber som skuespiller og klovn skriver hun bøker for barn som er blitt oversatt til mange språk.

Les mer om Bare Babette