Skuespillerne bak klovnene - Sykehusklovnene

Skuespillerne bak klovnene

Sykehusklovnene er profesjonelle skuespillere med erfaring og/eller utdannelse fra scenekunstfeltet. Våre sykehusklovner er freelancere, og er på oppdragskontrakt for Sykehusklovnene.

Freya Stang, sykehusklovn, skuespiller
Beatriks, Brennmanet Bringebær, Sykehusklovnene

Freya Stang (Beatriks Brennemanet Bringebær)

Freya har vært sykehusklovn siden 2015. Hun har skuespiller/klovne-utdannelse fra Helikos i Italia, Pochinko method klovning, Mime & Physical Theatre, Royal Academy of Dramatic Arts, London. Pedagogisk utd, Nottingham University (post grad). Freya arbeider frilans som skuespiller, regissør, og pedagog. Hun driver Simsalabim Productions og har en katt.

Les mer om Beatriks Brennemanet Bringebær

Elizabeth Piro Volan
Zapp, Sykehusklovnene

Elizabeth Piro Volan (Zapp)

Elizabeth Piro Volan har jobbet som sykehusklovn ved St.Olavs Hospital siden 2012 og jobber med jevne mellomrom på andre sykehus rundt omkring i landet. Hun er utdannet skuespiller fra teaterskolen i Nord-Trøndelag og jobber som frilans skuespiller med base i Trondheim. Der er hun blant annet med og driver teaterkompaniet Konstellasjonen.

Les mer om Zapp

Arturo Tovar, skuespiller
Portrett av Senor Cocodrilo Barracuda, Sykehusklovnenen

Arturo Tovar (Sr. Cocodrilo Barracuda – Coco)

Arturo har sin teaterutdannelse fra Mexico, har videre spesialisert seg i fysisk teater ved London International School of Performing Arts. I tillegg har Arturo en master fra Kunsthøyskolen i Oslo. Han jobber som frilans skuespiller, instruktør og holder kurs i teater og tryllekunst-klovn. Har blant annet samarbeidet med NIEteater, Erler teater og Gorgon produksjoner.

Les mer om Sr. Cocodrilo Barracuda – Coco

Patrick Van den Boom, skuepiller
Yep, Sykehusklovnene

Patrick Van den Boom (Yep)

Patrick har vært tilknyttet Sykehusklovnene siden 2010. Han er utdannet klovn fra sitt hjemland Nederland og har arbeidet som profesjonell klovn for Care-Clowns og CliniClowns siden 2001. Han driver sin egen internasjonale klovneskole og er også kunstnerisk leder og klovn i Klokkeklovnene.

Les mer om Yep

Line Møller Christensen, skuespiller
Triumf Rettfram, Sykehusklovnene

Line Møller-Christensen (Triumf Rettfram)

Line begynte å jobbe som Sykehusklovn i 2015. Hun er utdannet skuespiller fra Jaques Lecoq i Paris.  Hun har turnert i inn og utland, med blant annet sin egenproduserte forestillingen «Fabiolas Nøkkelreise» og som en del av kompaniet «Surface of a bubble». LIne har vær med på reiser med «Clowner utän grenser» og flere turer til flyktningleire med «Sirkus sol». 

Les mer om Triumf Rettfram

Julie Solberg,skuespiller
Topp, Fjott, Sykehusklovnene

Julie Solberg (Topp Fjott)

Julie  begynte i Sykehusklovnene våren 2015. Hun er utdannet skuespiller fra The Mime-School ved Kunsthøyskolen i Amsterdam, Nederland. Hun jobber frilans som skuespiller i ulike scenekunstproduksjoner og driver scenekunstkompaniet A Kiss Me Production.

Les mer om Topp Fjott

Stein-Ove Øygardslia, Sykehusklovnene
Tito, Sykehusklovnene

Stein Ove Øygardslia (Tito)

Stein Ove begynte i Sykehusklovnene i 2011 i Bergen, og er sykehuskoordinator i Kristiansand og Arendal. Har lecoqbasert skuespillerutdannelse fra Kiklos Scuola, Italia og HiNT og teatervitenskap fra UiB. Jobber som frilansskuespiller i Bergen.

Les mer om Tito

Ina Kiberg, skuespiller
Thalia, Sykehusklovnene

Kristina Kiberg (Thalia)

Ina begynte å jobbe for Sykehusklovnene i 2012, og er i dag fast klovn ved St.Olavs hospital i Trondheim. Ina er utdannet ved teaterhøyskolen I Nord-Trøndelag (nå Nord Universitet) og arbeider som frilans skuespiller i produksjoner for ulike kompani og teaterinstitusjoner - da først og fremst i Konstellasjonen teaterkompani - som hun også er medeier i.

Les mer om Thalia

Frode Eggen,skuespiller og sykehusklovn
Sykehusklovnene, Smække

Frode Eggen (Smække)

Frode Eggen er autodidakt skuespiller med bakgrunn som improvisatør. Han tok spesialisering som sykehusklovn 2014-2015. Frode er frilans skuespiller innen teater, film, performance og improvisasjon. Driver kompaniene Hva kommer nå…? og Dvell.

Les mer om Smække

Tove Karoliussen, skuespiller
Pling, portrett, sykehusklovn

Tove Karoliussen (Beate Kræsj Pling)

Tove Karoliussen tok sine første steg inn på Oslo Universitetssykehus i 2001, er grunnlegger av Sykehusklovnene og er i dag ansatt som klovn, coach, pedagog og foredragsholder. Bakgrunn fra bl.a Stella Polaris og Academy of Cirkusskills and Physical Theatre i Bristol, Bachelor i kultur i helse. Klovn i grupper som Gorgon prod, Payasos Medicinales, Rhode&Aass, Clowner uten Gränser og Klokkeklovnene.

Les mer om Beate Kræsj Pling

Karin Stautland, skuespiller
Pelikini, Sykehusklovnene

Karin Stautland (Pelikini)

Karin har vært sykehusklovn siden 2012. Hun er utdannet skuespiller fra Statens Teaterhøyskole-76 (Khio). Hun har bl.a vært skuespiller ved Den Nationale Scene i 17år. Er ansatt i Skuespiller og dansealliansen siden 2014. Hun er nå frilanser/ dukkespiller/idéskaper og prosjektleder for gruppen Kaja Productions, som lager magisk teater for barn og voksne. Foto: Tanja Steen

Les mer om Pelikini

Martha Kjørven, sykehusklovn, skuespiller
Olympia, skuespiller, sykehusklovn

Martha Kjørven (Olympia Punktum)

Martha begynte som klovn i Sykehusklovnene i 2009 og har siden hatt ulike roller i organisasjonen. Hun er spesielt engasjert i klovningen og teater for barn og unge. Utdanningen har hun fra École International de Théâtre Jacques Lecoq i Paris. Hun jobber frilans som skuespiller og driver teaterkompaniet Petra Produksjoner. Foto: Gisle Bjørnebye

Les mer om Olympia Punktum

MarsipaN, Sykehusklovnene

Melanie Dahl (Marsipan)

Melanie begynte som Sykehusklovn i 2011. Hun jobber også som klovn i Klokkeklovnene. Hun er utdannet skuespiller på Nordic Black eXpress i Oslo og på Acte Neuf i Paris. Hun jobber som frilans skuespiller og teaterinstruktør. Hun driver sitt eget firma: Tralalaproduksjoner som produserer barneforestillinger og som tilbyr ulike teaterkurs for barn.

Les mer om Marsipan

Jan Egil Engnes, skuespiller
Hasse Bakke, Sykehusklovnene

Jan-Egil Engnes (Hasse Bakke)

Jan-Egil begynte som sykehusklovn i 2014. Utdannet fra Arts Educational, BA acting. Har jobbet som frilansskuespiller siden 2002, hovedsaklig med teater for barn og unge, og har vært på turne med Den Kulturelle skolesekken. Har vært engasjert hos bl.a Teater Grimsborken, Samovarteatret, Gorgon Produksjoner og Brageteateret. Har vært instruktør for Gul katt produksjoner og på NISS. Han jobber også for Klokkeklovnene.

Les mer om Hasse Bakke

Janne Brit Rustad, skuespiller
Marion Meis, portrett

Janne Brit Rustad (Marion Meis)

Janne Brit begynte som klovnerekrutt vinteren 2013 på St. Olavs hospital og er nå en av våre faste klovner i Trondheim. Hun er utdannet ved teaterskolen i Nord-Trøndelag (HiNT) og arbeider som frilans skuespiller og regissør, og er daglig leder i teaterkompaniet Konstellasjonen som hun driver sammen med blant annet Elizabeth og Ina i Trondheim. I tillegg jobber Janne Brit for andre kompani som Cirka Teater og Teater Fot

Les mer om Marion Meis

Roseane Dos Reis, Sykehusklovnene
Lilla Bolilla,Sykehusklovnene

Roseane dos Reis (Lilla Bolilla med Gorilla. Som er Lilla.)

Roseane begynte å jobbe med Sykehusklovnene i 2010. Hun har sin skuespillerutdanning fra Brasil og videre spesialisert hun seg i fysisk teater, klovning og Commedia dell´arte i forskjellige skoler i Frankrike og Italia. Hun har også en BA i Arts fra Universitet i São Paulo, Brasil. Ved siden av klovning jobber hun som frilans skuespiller, regissør og teaterpedagog.

Les mer om Lilla Bolilla med Gorilla. Som er Lilla.

Torunn Fisektjønn, skuespiller
Konstantisola, Sykehusklovnene

Torunn Fisketjønn (Konstantisola)

Torunn har vært sykehusklovn siden 2011 og er en av våre faste bergensklovner. Hun er sykehuskoordinator ved Haukeland og Haugesund sykehus. Torunn er utdannet skuespiller fra Rose Bruford College i London og har også en BA i pedagogikk fra UiB. I tillegg til å være klovn er hun også instruktør for Teatertigrene, en teatergruppe for ungdom med utviklingshemming.

Les mer om Konstantisola

Gaute Næsheim portrett, skuespiller, Sykehusklovnene
Piffi Gundersen, Sykehusklovnene

Gaute Næsheim (Piffi Gundersen)

Gaute Næsheim har vært med i Sykehusklovnene siden høsten 2011. Han jobber også som klovn på sykehjem for Klokkeklovnene. I tillegg jobber han som freelance skuespiller, da først og fremst i Grusomhetens Teater og i deWangen-produksjoner, der og som dramatiker.

Les mer om Piffi Gundersen

Åsa Hillingseter Løyning, skuespiller, foto Erika Hebber
Fjups, Ups, Sykehusklovnene

Åsa Hillingseter Løyning (Fjups Ups)

Åsa Hillingseter Løyning er utdannet skuespiller ved École intérnational de théâtre Jacques Lecoq. Har vært sykehusklovn siden 2014 og siden 2013 har Åsa også jobbet som klovn i Klokkeklovnene. Hun er også et fast medlem i White light kompani F sitt ensemble i tillegg til å drive Sirkus Sol, Poff produksjoner og å være frilans skuespiller. Foto: Eirka Hebbert

Les mer om Fjups Ups

Marianne Jonger, skuespiller
Cirka Sånn Omtrent, Sykehusklovnene

Marianne Jonger (Cirka Sånn Omtrent)

Marianne begynte i Sykehusklovnene høsten 2014. Hun er utdannet ved St. Petersburgs Statlige Teaterakademi i Russland. Marianne jobber også i Klokkeklovnene, og er skuespiller i ulike teater- og filmproduksjoner.

Les mer om Cirka Sånn Omtrent

Andreas Thoresen, Sykehusklovn, skuespiller
Konrad Rekord, Sykehusklovnene

Andreas Medbøe Thoresen (Konrad Rekord)

Andreas er utdannet skuespiller fra Jaques Lecoq i Paris. Han har vært med i Sykehusklovnene siden våren 2015. Andreas har jobbet for kompanier som Teater Spillebrikkene, Teater Fot og Fabularium produksjoner og har turnert i utlandet med det internasjonale teaterkompaniet Superbolt Theatre. Han har også vært med i forestillinger på Trøndelag Teater, Riksteatret og Haugesund Teater.

Les mer om Konrad Rekord

Daniel Klingen, sykehusklovn og skuespiller
Teodor Med H, prtrett

Daniel Klingen Borg (Teodor Med H)

Daniel vokste opp i gateteatergruppa Stella Polaris som ble grunnlagt av hans foreldre i 1985. Siden har han studert sirkus ved AFUK i København og Statssirkusskolen i Moskva, og har Master of Arts in Theatre ved Accademia Teatro Dimitri i Sveits. I de senere år har Daniel jobbet internasjonalt i ulike kompanier og spilt på scener som Black Box Teater, New York Live Arts, Kampnagel i Hamburg, Arsenic i Lausanne mfl.

Les mer om Teodor Med H

Vibeke Lie, Kunstnerisk leder, Sykehusklovnene

Vibeke Lie (Å Ærna)

Vibeke Lie er kunstnerisk leder for Sykehusklovnene. Utdannet skuespiller på School of Stage Art og startet i 1999 som elev, og jobbet fram til 2010 hos Grenland Friteater. Jobber med og for det frie scenekunstfeltet som produsent, prosjektleder, skuespiller og pedagog. Driver teatergruppa Teater Prospero.

Les mer om Å Ærna

Katja Brita LIndeberg, portrett
Kaj, Sykehusklovnene, portrett

Katja Brita Lindeberg (Kaj)

Katja har vært tilknytta Sykehusklovnene siden 2012 og var en av de første klovnene på St Olavs hospital. Hun jobber også som regissør, manusforfatter og skuespiller. Hun studerte teaterklovn hos den kanadiske klovnepedagogen Sue Morrison før hun tok sin mastergrad i fysisk komedie ved Stockholm Dramatiska högskola i 2011. Lindeberg har produsert en rekke forestillinger de siste årene med utgangspunkt i teaterklovnen. Katja har flere ganger blitt tildelt Statens kunstnerstipend.

Les mer om Kaj

Siv Øvsthus
Trude-Litt, Sykehusklovn portrett

Siv Øvsthus (Trude-Litt Masse Mer)

Første faste profesjonelle sceneklovnbaserte sykehusklovn i Norge, første dokumenterte pasient 1998. Siv har jobbet som klovn siden 1982 har med eldreklovning siden 2004. Teaterlærer fra 1982, og underviser nye klovner i opplæring for Sykehusklovnene. Siv holder også foredrag om kunst og helseklovner. Skoler: Ole Brekke, Jacques Lecoq klovneskole. Enkeltmannsforetak med Klovne-Expressen og Stiftelsen Helseklovner, der hun er aktiv med eldreklovning. 10 år som dukkespiller på Hordaland Teater Regionteater og diverse freelance oppsetninger med Bergen Byspill.

Les mer om Trude-Litt Masse Mer

abeth Helland Larsen, sykehusklovn
Bare Babett, Sykehusklovnene

Elisabeth Helland Larsen (Bare Babette)

Elisabeth Helland Larsen er utdannet skuespiller og barnebokforfatter. Er spesielt opptatt av barn i unntakstilstand og hvordan benytte kunstneriske verktøy for å skape god kommunikasjon. Samtidig som hun jobber som skuespiller og klovn skriver hun bøker for barn som er blitt oversatt til mange språk.

Les mer om Bare Babette

Silje Elde, Skuespiller
Bolla Bensin, portrett

Silje Elde (Bolla Bensin)

Silje Elde er frilans skuespiller og sanger, og kompanjong i Hesteskoen Teater og Musikk. Hun gikk i spesialisering hos Sykehusklovnene i 2014/2015, og jobber på flere sykehus. Silje fullførte en fireårig utdanning i teaterkunst ved Det Statlige Russiske Akademi for Teaterkunst (GITIS) i Danmark i 2007.

Les mer om Bolla Bensin

Hedda Munthe, skuespiller
Bella Bing Bong, Sykehusklovnene

Hedda Munthe (Bella Bing Bong)

Hedda Munthe har vært tilknyttet Sykehusklovnene siden 2011. Hun er utdannet ved Ecole internationale Théâtre de Jaques Lecoq i Paris, og Lee Strasberg Theatre Institute i New York. Hedda er produsent og skuespiller i teaterkompaniet Teater Spillebrikkene. Hun dubber også tegnefilmer og er en mye brukt innleser av lydbøker.

Les mer om Bella Bing Bong

Sara Fellmann, skuespiller
Pluto, Sykehusklovnene

Sara Fellman (Pluto)

Sara Fellman begynte i Sykehusklovnene høsten 2015. Hun har skuespillerutdanning fra NISS i Oslo. Hun jobber som frilans skuespiller, klovn og sanger i diverse scenekunstproduksjoner, bl.a. i Klokkeklovnene, Grusomhetens Teater og Teatret Vårt i Molde.

Les mer om Pluto