Jente i sykeseng med Sykehusklovnene

Om Sykehusklovnene

Sykehusklovnene er en ideell stiftelse bestående av 50 profesjonelle sykehusklovner, en liten administrasjon og et styre. Formålet er å møte barn innlagt på sykehus, eller i behandling hjemme, og lete frem det friske i barnet, vekke fantasien og få fram leken og gleden. Vi er til stede på pasientrom, dagbehandling, poliklinkk og medisinske avdelinger på 19 sykehus rundt om i landet. Vår målgruppe er barn i alderen 0-18 år med ulike diagnoser og tilstander.

Selv om norske sykehus holder et høyt faglig nivå, kan Sykehusklovnene bidra med noe viktig. De kan tenne livsgnist, øke selvtillit og hente frem barnets friske krefter. Effekten av latter, lek og undring kan mobilisere uante krefter i små og store kropper. Og et klovnemøte kan være en etterlengtet pustepause til foresatte når de ser sine barn og unge fryde seg. Alle sykehusklovnene er profesjonelle scenekunstnere som har spesialisert seg på å møte barn og unge for å skape gode opplevelser. Flere studier støtter latter og glede som en helbredende kraft.

 

Her finner du våre årsrapporter 

 

Historikk:

  • Siv Øvsthus startet Helseklovnene og introduserte sykehusklovning på Haukeland sykehus i år 2000.
  • I 2001 startet Tove Karoliussen sykehusklovning på Ullevål sykehus og grunnla organisasjonen Sykehusklovnene.
  • I 2013 ble Sykehusklovnene medlem av European Federation of Healthcare Clown Organizations, EFHCO. Det finnes i dag sykehusklovnorganisasjoner i mer enn 50 land rundt om i verden.
  • I 2014 ble all sykehusklovning for barn i Norge samlet under organisasjonen Sykehusklovnene.

Lenkede artikler

Lenkede artikler