Spørsmål og svar - Sykehusklovnene

Spørsmål og svar

Hva lurer du på? Kanskje finner du svar her:

Hvordan blir jeg sykehusklovn?  

For å bli sykehusklovn hos oss, må du være profesjonell scenekunstner (at du lever av dette), med utdanning innen scenekunst. I tillegg må du gå på opplæring hos oss i sykehusklovning. Les mer her. Dersom du oppfyller kriteriene kan du sende en mail til kunstnerisk leder Vibeke Lie, vibeke@sykehusklovnene.no

 

Kan vi leie en klovn?

Ettersom våre klovner er utdannete scenekunstnere, og ikke underholdningsklovner i vanlig forstand, må vi takke nei til forepørseler rundt dette. Sykehusklovnene må prioritere tiden på sykehusene sammen med barna som vi faktisk er der for.

 

Kan sykehusklovnene dele ut innsamlede gaver?

Sykehusklovnene har nedfelt i retningslinjene at vi ikke deler ut gaver. Dette er fordi vi ikke ønsker at det skal skapes en forventning om at vi kommer med gaver, og også at alle barna skal få det samme når en sykehusklovn kommer på besøk.

 

Er sykehusklovnene frivillige?

Nei, alle våre sykehusklovner er freelancere og får betalt for oppdragene de gjør.

 

Jeg vil veldig gjerne være frivillig klovn!

Da sykehusklovnene jobber ute på sykehusene med syke barn, kan vi ikke ha med frivillige med ut. Det er mange regler vi må forholde oss til, påpasselighet rundt smitte, taushetsplikt og det faktum at vi ved siden av å være scenekunstnere er videreutdannet til å jobbe på sykehusene.

 

Kan Sykehusklovnene komme på vårt arrangement?

Vi skulle gjerne sagt at vi kunne stille opp med klovner til alle som ønsker det, men vi har dessverre hverken nok klovner og eller ressurser til dette. Vi benytter oss av profesjonelle freelance scenekunstnere med utdanning innen sykehusklovning og som får betalt for oppdragene de gjør ute på sykehusene. Klovnenes arbeid er i hovedsak improviserte møter med barn en til en, der formålet er kommunikasjon og å bringe glede og magiske øyeblikk inn i en utfordrende hverdag.

Vi får mange henvendelser om tilstedeværelse fra våre klovner, og vi håper på forståelse for at vi må passe på at vi får dekket vårt viktigste oppdrag, nemlig vår tilstedeværelse på sykehuset.

 

Får Sykehusklovnene statsstøtte?

Nei, vi får ingen statlig støtte. Alle våre inntekter kommer fra innsamlede midler og støtte fra sponsorer.

 

Hvordan kan jeg bidra?

Du må gjerne vippse til oss på nr. 10221, eller sende SMS klovn til 2160. Kontonummeret vårt er 1503 03 54769, og du kan øremerke innbetalingen til det sykehuset du ønsker.

Men kanskje enda morsommere er å starte en innsamling, her kan du få tips om dette.