Tito og barna

Vegar og sykehusklovnene

18. februar 2019

Rett før jul fikk Sykehusklovnene besøk av Jill, barna og mormor. Familien var på hovedstadstur og skulle på julemarked i Stundenterlunden og i Operaen og se Nøttekenekkeren. Familien  skulle bare kose seg sammen, bo på hotell og spise på restaurant. Men aller først ville Jill komme på kontoret med en overraskelse til Sykehusklovnene.

Jill er mammaen til Sondre, Oda og Vegar. Men Vegar ble bare seks år gammel. Han var fem år da han ble alvorlig  syk sommeren 2009. Vegars diagnose var akutt lymfatisk leukemi, eksplosiv og høyrisiko-variant.

Jill med familie overrekker sjekk

På sykehus

Vegar, gutt i sykeseng

Foto: Privat

Vegar tilbrakte ti måneder på sykehus. Den lille gutten var en glad gutt som elsket å tulle og le. «Når vi får le, blir vi fortere friske», sa han.

En dag på sykehuset stikker det frem en rød, rund nese gjennom en dør. Og en til. To klovner lister seg stille inn, og opp kommer en liten spilledåse. Ingen har sagt noe, men full kontakt er opprettet. Det ble kjærlighet ved første blikk mellom Vegar og sykehusklovnene, og spesielt med Trude-Litt og hennes rampehumor. Klovnedagene på sykehuset ble ukas høydepunkt, og selv i ørska etter narkose og prøvetaking, kavet Vegard seg opp av dyna for ikke å gå glipp av noe.

For familien ble livet snudd opp ned til en runddans med fortvilelse, håp og tilbake til fortvilelse. Vegars sterke historie kan du lese i boka «Magisk medsin».

«Det de gjorde for min sønn, da han var på det sykeste, da livsgnisten var borte og jeg trodde han aldri skulle smile mer, og så høre han le for første gang på lenge, det kan ikke betales med penger,» forteller Jill alvorlig til TV Haugaland.

 

Marked og café på Skjoldhallen ga 65 000 kroner!

I desember hadde Jill utlodning marked og café på Skjoldhallen i Grinde til inntekt for Sykehusklovnene.  Hun klarte å samle inn hele 65 000 kroner! Jill har åpenbart et godt kontaktnett i området og det strømmet inn gaver fra lokalt næringsliv til utlodningen. Det bugnet av gevinster, leker, slakk line til de som tør det, smykker, bøker og kunst, signert landslagstrøye fra håndballspillerne våre, kosmetikk og brukte saker. En real dugnad med mange som stilte opp.

Sitat

"Sykehusklovnene har blitt min hjertesak," sier Jill. ”Jeg kan ikke gjøre noe for Vegar lenger, men jeg kan hjelpe andre barn.”

Loddsalg i Nordsjøen

Jill har en venn som jobber i Nordsjøen, og så sitt snitt til å sende henne med en loddbok da hun skulle ut på jobb. Med helikoptervind i håret,  ble de nyankomne møtt med et smil og forespørsel om de ville være med å kjøpe lodd til støtte for Sykehusklovnene. Åpenbart litt vanskelig å si nei i den situasjonen. Det ble nemlig et meget godt loddsalg der ute på havet.

 

God karma

En liten jente hadde bestemt seg for at i stedet for å kjøpe noe til seg selv, ville hun heller gi sparepengene til et godt formål og kjøpte lodd for hele 1000 kroner. Jill sa at hun syntes nesten det var litt ille, men da trekningen kom, viste det seg at god karma hadde slått til. Jenta vant 5 gevinster, og for henne den aller fineste av de alle, en én meter høy bamse.

 

Sykehusklovnene, noe annet enn cellegift og leger

«Hvis frivillige ildsjeler og sponsorer slutter å gi penger, er  Sykehusklovnene en saga blott. Sykehusklovnen representerer noe annet en cellegift og leger. Når barn blir syke er det ingen barnehage å gå i lenger, de vanlige vennene blir borte, ingen leking ute. Desto viktigere at de får ha det litt kjekt midt i all sykdommen. Sykehusklovnene betydde så mye for Vegar, men også for oss.»

Se intervju fra TV Haugaland med Jill, Sondre og Oda her.

Støtt barn på sykehus!

Vil du være med å gi barn på sykehus glede og livsgnist i en tøff sykehushverdag? Gi en pengegave eller et fast beløp i måneden. Du velger selv hvor mye du vil gi, og du kan si opp avtalen når som helst. Tusen takk!