Sør-Norge, klovn på strand

Klovneferietips til Sør-Norge

1. juli 2020

Foto: VisitNorway/Peder Austrud

Sør i Norge finnes det mange fine perler, og sykehusklovnene har hatt sine helt spesielle opplevelser her. Siden det er sommer er de i det rause hjørnet, og deler gladelig sine klovnereisetips med deg! 

Her får du dermed vite hvor du kan se langhårete griser og mate geiter, og hvor du kan benytte sjansen til å ta deg et bad eller tre. 

Du kan jakte på en magisk mose-eng, teste det som har det skrekkinngytende navnet Uræddløypa, spise is, spise vafler og spise det som én sykehusklovn mener er verdens beste hamburgere. 

Her får du sykehusklovnenes personlige klovneferietips! 

 

Herlig dyreliv 

Primus Mosedotts klovneferietips: Besøk lysstøperiet i Randesund i Kristiansand! 

Hvorfor? Du kan «snakke» med høner, haner, katter, langhårete griser og noen få hester. Etterpå kan du mate geitene. 

Slik kommer du hit: Det går en buss (M4) til Tømmerstø. Den tar deg til Holte snuplass (som er endeholdeplassen). Derfra kan du gå i ca. 10 min, så er du der. Ellers er det også bilvei helt frem. 

Ikke gå glipp av: Noen helt vanvittig gode hveteboller med vaniljekrem, kanel, smør og sukker. De er toppet med melisglasur. Også har de sveler, og veldig mye annet godt. Men dette må du ikke dele med geitene og de andre dyra. Dette er bare til deg. 

 

Bade på bystranda

Primus Mosedotts klovneferietips: Finn Bystranda i Kristiansand! 

Hvorfor? Fordi det er en strand, vel, og så kan du faktisk bade der. Dessuten er det veldig fint der i tillegg til at det er praktisk at den ligger midt i sentrum av byen. 

Slik kommer du hit: Du går dit – siden den ligger midt i byen. 

Ikke gå glipp av: Bade, leke, spise is. Bade, leke, spise is. Og innimellom kan du stupe kråke og slå hjul på gresset.  

Vil du støtte oss og gi en drømmereise til barn på sykehus?

Fyll inn valgfritt beløp på sms under.

getCollectContent(‘bc4758bd-7c7d-4ad7-8b44-da4a8aa65f5d’);

Primus Mosedotts klovneferietips: til «Stampe 3» i Baneheia i Kristiansand! 

Hvorfor? Det er et stort badevann i skogen, med strand og badebrygge. 

Slik kommer du hit: Du tar beina fatt og labber fra sentrum. 

Ikke gå glipp av: Å bade, og å plukke blåbær og kongler. Du må IKKE plukke fluesopp, selv om de er fine! Spis nista di før du bader igjen. 

 

Bading i bukt

Primus Mosedotts klovneferietips: Oppsøk Odderøya rett sør for Kristiansand! 

Hvorfor? Fordi du kan gå en fin tur rundt øya, og på turen kan du kjøpe vafler og is. Det er også en super badebukt her som heter Bendiksbukta. Odderøya har også masse skog og mose, og er du heldig så finner du blåbær. Fra toppen av øya kan du se nesten til Danmark!  

Slik kommer du hit: Du labber fra sentrum og over brua til Odderøya. Det går også an å kjøre bil et stykke opp, parkere der det er lov, og labbe derfra. 

Ikke gå glipp av: Utsikten, bading og vaffel/is 

 

Jakt på mose-enga

Primus Mosedotts klovneferietips: Reis til Ravnedalen i Kristiansands bydel Grim! 

Hvorfor? Det er utrolig vakkert her med masse gressplen, vann med svane og mange fine trær å drømme seg bort i. Og selvfølgelig den magiske mose-enga som ikke alle finner. Det er også en liten gyllen by der, om du leter litt.  

Slik kommer du hit: Det er ikke langt å labbe fra sentrum, men du kan også kjøre bil eller ta buss til et stopp i nærheten. 

Ikke gå glipp av: Café Generalen i Ravnedalen selger is og har verdens beste hamburgere. 

 

Navnesafari

Bolla Bensins klovneferietips: Finn gøyale navn i Skien og Porsgrunn! 

Hvorfor? Hva med «Frierstien»? Dette er en sti med nydelig utsikt langs Frierfjorden, fra Herøya til Brevik. Eller kanskje dere skulle besøke «Fantekjærringkollen», som sies å være et av de flotteste utsiktspunktene i Skien? Selv om det er litt bratt mot slutten, hadde Bolla Bensin turt å ta seg opp – men hun måtte nok fått et glass vaniljesaus eller en lakrisstang på toppen. Hvis ingen av de frister, har vi også den drøye times lange turen opp til «Blåfjell»? Dette er en kjempekoselig tur gjennom skogen og opp på en liten topp. Turen er barnevennlig og passer for alle. Ta utgangspunkt ved Solvika Badeplass ved Heivannet. Så kan dere jo unne dere et bad når dere kommer ned igjen. Hvis dere skal være skikkelig tøffe, kan dere teste ut «Uræddløypa» i Porsgrunn, som er en tur mellom åker, skog og bolighus.  

Slik kommer du hit: Her er det bare beina som gjelder. 

Ikke gå glipp av: Å finne på historier om stedene dere skal til. Hvorfor heter det det det heter liksom? 

 

Mitt favoritt-badested

Bolla Bensins klovneferietips: Dra på badetur til Brønnstadbukta i Porsgrunn! 

Hvorfor? Ute i Bergsbygda (uttales «bæsjbygda») er det mange fine badeplasser. Bollas favoritt er Brønnstadbukta. Her ute finner du også en steinalderbosetning som kan være spennende. Brønnstadbukta har ikke kiosk, men «nabostranda» Røra har det. 

Slik kommer du hit: Med sykkel eller bil. Bukta ligger cirka 9 km fra Porsgrunn 

Ikke gå glipp av: Bading, bading, bading. 

 

Elvepromenade

Bolla Bensins klovneferietips: tur langs Porsgrunnselva på begge sider! 

Hvorfor? Her er det bystrandpromenade på den ene siden, mens vestsiden er det mer natursti. Du kan legge inn et bad på Osebakken-stranda. Elven har blitt så ren og fin! 

Slik kommer du hit: Du kjører til Porsgrunn, og så går du! 

Ikke gå glipp av: Å se om du ser fisk i elva. 

 

Vil du støtte Sykehusklovnenes arbeid? Vipps 10221

Vi møter barn fra Tromsø i nord, til Kristiansand i sør.

 

Knapp tilbake til alle norgesreisetipsene

 

 

Støtt barn på sykehus!

Vil du være med å gi barn på sykehus glede og livsgnist i en tøff sykehushverdag? Gi en pengegave eller et fast beløp i måneden. Du velger selv hvor mye du vil gi, og du kan si opp avtalen når som helst. Tusen takk!