Klovneferietips til Nord-Norge - Sykehusklovnene
Bilde av Senja-Rita i Nord-Norge

Klovneferietips til Nord-Norge

1. juli 2020

Foto: VisitNorway/Mattias Fredriksson

Velkommen til landsdelen der det er skikkelig vanskelig å få lagt seg om sommeren, og hvor vi i Sykehusklovnene liker å treffe våre venner på sykehuset i Tromsø! Her er det som kjent sol hele døgnet, når det altså ikke er skyer foran sola. Men selv om det er skyer er det jo likevel lyst, så lyst at du kan sitte ute hele natta og lese bok om du vil. Det er ikke sikkert det er lurt å gjøre det hver eneste natt… Du skal jo ha energi til å oppleve spennende ting på dagtid også! 

Nord i Norge er det ikke så mange av sykehusklovnene som har vært på ferie ennå – men kanskje blir det en av dem som tar turen i år? Det mumles blant flere av dem at alle tipsene ho Senja-Rita har kommet med, virker veldig forlokkende! Utsiktsplattform, surfeskole, sandvolleyball og en bortgjemt hule. 

Her får du Senja-Ritas klovneferietips! 

 

Telting i nydelig natur 

Senja-Ritas klovneferietips: Dra på telttur på Ersfjordstranda! 

Hvorfor? Det er en nydelig strand omgitt av høye fjell. Her kommer du tett på naturen. Det er fint å bade – men vannet er iskaldt. Her finner du rastebord og bålplasser og volleyballnett i sanden. 

Slik kommer du hit: Du må kjøre med egen bil, cirka en time fra Senja. 

Ikke gå glipp av: Gulldoen som står her! Det er Norges eneste gulldo 

 

Utsikt på Bergsbotn 

Senja-Ritas klovneferietips: Få med deg Bergsbotn utkikksplattform! 

Hvorfor? Den 44 meter lange plattformen gir deg imponerende utsikt over fjord og fjell. Oppe på toppen er det nesten som om du svever. 

Slik kommer du hit: Med egen bil, cirka tre kvarter fra Senja. 

Ikke gå glipp av: Utsikt. Utsikt. Utsikt. 

 

Vil du støtte oss og gi en drømmereise til barn på sykehus?

Fyll inn valgfritt beløp på sms under.

 

Lær deg å surfe

Senja-Ritas klovneferietips: Opplev surfestranda Unstad i Lofoten!  

Hvorfor? Dette er en plass hvor folk fra hele verden kommer for å surfe. Av mange omtalt som en av Lofotens perler. Stranden er nydelig, men kan ha ganske høye bølger. Om sommeren er det mye mer barnevennlig her.  

Slik kommer du hit: Egen bil er et must. Det ligger mindre enn en halvtime fra Leknes. 

Ikke gå glipp av: Verdens nordligste surfeskole. Kan du ikke surfe, får du lære det her! 

 

Magiske fjell  

Senja-Ritas klovneferietipsNår man er her oppe i nord, er det et must å komme seg på fjelltur. Ta med ei hengekøye og lag bål i fjæra. Finn et fjellvann å bade i, og ta med fiskestang så du kan grille fisk på bålet. Det aller beste er kanskje å ikke ha en spesifikk plan. Se an været og opplev nye plasser. 

Hvorfor? Har du ikke vært her, så vet du ikke hva du har gått glipp av. Og har du vært her, så ønsker du deg alltid tilbake. Så kanskje dette er året for å oppleve den nord-norske fjellheimen? 

Slik kommer du hit: Reis nordover og ta beina fatt. Enkelt og greit. 

Ikke gå glipp av: Å sove ute under midnattsola. Det er magisk. 

 

Fjelltur med badekos  

Senja-Ritas klovneferietips: Dra til Stonglandseidet sør på Senja! 

Hvorfor? Det er et flott utgangspunkt for fjelltur på Leirfjellet, med et etterfølgende velfortjent bad i Eidevatnet 

Slik kommer du hit: Kjør egen bil og parker i Stonglandseidet. 

Ikke gå glipp av: Her finnes en hule, men den er litt gjemt. Spør noen lokale du møter på din vei, så hjelper de deg nok med å finne den. 

 

Handle som i gamle dager  

Senja-Ritas klovneferietipsOppsøk gammelbutikken i Skrollsvik! 

Hvorfor? Her får du gammeldags godteri, karameller og sukkertøy. De selger også kaffe, vafler og is. Og hvis du orker det, kan du hoppe fra kaia og bade. 

Slik kommer du hit: Egen bil eller med sykkel. 

Ikke gå glipp av: Rare ting som henger fra taket og spennende, gammeldags godterier. 

 

Maxine-P. sniker seg inn med et tips i nord, hun også:

Opplevelser i Loppa  

Maxine P.s klovneferietips: Ta turen til Nuvsvåg i Loppa kommune. 

Hvorfor? Det er helt fantastisk der! Man kan fiske kjempestore fisker, eller ta en tur på stranda. Er man veldig tøff, kan man også bade. Ellers kan du besøke på den koselige butikken nede på brygga og kjøpe is og godteri. Du kan se på små fisker under brygga eller gå opp til en helt ekte isbre! Og det kuleste er at det aldri blir natt!  Eller det blir natt på klokka, men det blir ikke mørkt! Men det er på sommeren På vinteren blir det ikke dag! Det er helt sant! Hvis du tør så kan du leie en aluminiumsbåt og kjøre veldig fort på vannet 

Slik kommer du hit: Fly til Alta og ta bussen til Øksfjord. Så videre med ferge til Tverrfjord før man tar bussen det siste stykket frem til Nuvsvåg.  

Ikke gå glipp av: Gå opp til isbreen og tenk på hvor utrolig gammel den er i forhold til deg! Og tenk på hva du ville spurt om hvis den kunne svart! Men obs: Hvis du vil gå OPPÅ breen – må du leie en isbre-fører og gå i tau med utstyr. Å gå opp uten er veldig farlig. 

 

Vil du støtte Sykehusklovnenes arbeid? Vipps 10221

 

Vi møter barn fra Tromsø i nord, til Kristiansand i sør.

Knapp tilbake til alle norgesreisetipsene

 

Støtt barn på sykehus!

Vil du være med å gi barn på sykehus glede og livsgnist i en tøff sykehushverdag? Gi en pengegave eller et fast beløp i måneden. Du velger selv hvor mye du vil gi, og du kan si opp avtalen når som helst. Tusen takk!