Heo

Sykehusklovnenes Håndvaskskole

20. mars 2020

Sykehusklovnene guider deg: Det å vaske hendene ofte, riktig og grundig er noe vi som bruker rød nese på jobben er godt opplært i. Det er en del av våre daglige rutiner i omgang med de mest sårbare små der ute, og det er ikke for ingen ting vi kaller oss selv for «verdens mest renslige skuespillere». Her i Sykehusklovnenes Håndvaskskole vil  håndvaskproffene «Å Ærna», «Marsipan» og «Circa Sånn Omtrent» trinn for trinn guide deg gjennom hvordan også du kan få skinnende, rene hender. Og som du ser – det å vaske hendene trenger IKKE å være kjedelig! Vi håper du blir med oss i dugnaden – og ta gjerne på deg rollen med å lære opp andre. Og helt nederst i saken har vi også en liten, morsom utfordring til deg.

 

 

Riktig håndvask på 1-2-3

Anbefalt tid: 40-60 sekunder.

1: Fukt hender og håndledd i lunkent, rennende vann.

2: Tilsett rikelig med såpe i en håndflate, og spre såpen godt på begge hender, inkludert håndledd. La det skumme godt.

3: Gi ekstra oppmerksomhet til områder som ofte blir glemt: tomler, mellom fingre, baksiden av hendene, fingertupper og negler.

4: Skyll hendene grundig under lunkent, rennende vann.

5: Tørk hendene godt med et rent papirhåndkle.

6: Steng kranen med det brukte papirhåndkleet.

Verre er det ikke – og det er lov å ha det gøy mens du holder på.

Her kan laste ned plakat fra Folkehelseinstituttet om korrekt håndvask.

 

Vil du støtte Sykehusklovnenes arbeid? Klikk her  eller Vipps til 10221

 

Noen flere videoer…

Vi håper vår håndvaskskole ga deg inspirasjon til hvordan det å vaske hendene faktisk ikke bare kan redde liv, men også være morsomt. La det gå litt sport i det – og bli med oss i norges største håndvaskdugnad. Sammen for barna på sykehus! Sammen for de vi må skåne for smitte. Ingen kan gjøre alt – men alle kan gjøre litt.

 

#babywashchallange

Sykehusklovnenes egen håndvasksang

 

Tar du utfordringen? Hva med å male nesen din rød (om du ikke har klovnenese liggende da) og lage din egen håndvaskvideo? Finn frem maleskrinet, såpe og videokamera – bruk kreativiteten og del den i sosiale medier. Og husk å tagge oss #babywashchallange #sykehusklovnene #sykehusklovneneshåndvaskskole 

Tusen takk til alle dere som støtter oss og arbeidet vårt for barna på sykehusene.  Hjerter over alt og masse kjærlighet – vi setter utrolig pris på dere alle! Det er deres bidrag som gjør vårt arbeid mulig.

Støtt barn på sykehus!

Vil du være med å gi barn på sykehus glede og livsgnist i en tøff sykehushverdag? Gi en pengegave eller et fast beløp i måneden. Du velger selv hvor mye du vil gi, og du kan si opp avtalen når som helst. Tusen takk!