Skilt på veien

Førr ei dame! Marit Johansen, den glade vandrer.

29. oktober 2018

I tre somre har Marit fra Trondheim, vandret rundt i landet og samlet inn penger til sine hjertesaker. En av disse er Sykehusklovnene. 

På disse tre årene har Marit samlet inn nesten 120  000 kroner til oss. Det er intet annet enn en fantastisk bragd. 

Vi ringte Marit og spurte henne om hva som motiverer henne til å gjøre dette. Marit forteller:

“For flere år siden ble jeg rammet av kreft, og da jeg lå på sykehuset sa jeg til meg selv at hvis jeg overlevde, ville jeg gjøre noe for kreftsaken og barn på sykehus. Årene gikk og dette modnet i meg. På loftet hjemme fant jeg en gammel, pjusket bamse, som manglet et ben. Jeg bestemte meg for at denne ville jeg selge, sammen med andre ting som betydde noe for meg. Jeg tenkte, kan jeg repareres, kan bamsen repareres! Så vokste tanken frem om at jeg vil gå rundt i Norge og samle inn penger. Nå skal jeg ikke gi meg før jeg har gått hele Norge på kryss og tvers.” 

 

Marit Johansen, ute og går for sine hjertesaker

Sykehusklovnene en viktig hjertesak!

Marit sier at hun valgte Sykehusklovnene som en av hjertesakene fordi hun har sett hva Sykehusklovnene kan gjøre for barna. “Jeg blir så rørt av dette”, sier hun.

Hvordan klarer du å samle inn så mange penger?
”Jeg går med plakater på sekken og kommer i snakk med folk på min vei. Det har blitt en del skriverier i lokalaviser og radio, og det er moro. Jeg snakker om hjertesakene så mye jeg kan og får folk til å vippse! Dere kan også følge med turene mine på Facebook, bare søk opp Marits Hjertesak.” 

De første årene ble Marit observert på tur fra Oslo til Trondheim og Frøya rundt. I 2017 gikk hun fra Bodø, gjennom Vesterålen og endte i Tromsø. I sommer kunne man observere spreke Marit på Kystriksveien fra Trondheim til Bodø. 

 

300 mil til fots 

Vi lurer på om hun trener mye før hun legger ut på tur? Marit går ofte tre mil om dagen, prøv det med en 40 kilos sekk på ryggen! Men Marit sier at hun ikke trener noe spesielt, men legger til at det er ganske tungt. Ekstra hardt er det å gå når det slår til med ekstremvær, for eksempel når sola steker og temperaturen er på over 30 varmegrader og det er langt til neste vannpost. Så langt har Marit gått nesten imponerende 300 mil. Til tross for at Marit sliter med senskader etter egen kreftbehandling som hun ikke kan gå fra, har hun ikke tenkt å gi seg. Planene er klare for 2019, da er det strekket Oslo-Halden som står først på sommerens plan. Så Oslo-Stavanger, og hvis helsa holder går hun videre til Bergen. 

 

Vær med å hjelpe og heie på Marit! 

“Overalt hvor jeg kommer stiller folk opp med det ene og det andre. Jeg blir bedt på middag og får overnatte hos folk, men av og til må jeg ta inn på hotell. Det blir jo en del utlegg for meg privat å gjøre dette.  Men det gir meg mye denne hjertevarmen hos ukjente folk jeg treffer på min vei. Men jeg skulle gjerne hatt en sponsor til hotellovernattinger.”  Vi oppfordrer folk til å følge Marits Hjertesak på Facebook og være med å heie henne frem. Har du et rom å låne ut, så ta henne godt imot.  

Et lite hjertesukk fra Marit: “Folk kjører noen ganger som noen svin!”, sier hun med både latter, men også i dypt alvor. Ser du en sprek dame med tung sekk og Marits hjertesak-plakat på sekken langs din vei, vis hensyn! Har du tid, så inviter på en kaffe, en matbit og ikke minst bidra til hennes innsamling. 

 

Vi gleder oss til å følge deg til sommeren.

Alle bildene har vi fått låne fra Marits Hjertesak på Facebook. Følg henne der!