SIndre hos overlege Anne Grete Bechensteen

En spesiell dag for SuperSindre på Riksen

26. oktober 2018

Våre superhelter er alle barna som opplever tøffe tak med vonde behandlinger og lange sykehusopphold, men som likevel har krefter til å kjempe og ikke gi seg.

Sindre er en av våre superhelter.

Sindre har i sitt 8-årige liv utkjempet flere kamper enn de fleste av oss. Han har tilbrakt over 500 dager på sykehus i sitt korte liv, og det finnes ikke tall på hvor mange ganger han har blitt stukket i armen med vonde sprøyter, eller antall doser med harde medisinkurer han har måttet gå gjennom.

Mamma’n til Sindre, Kari, har ønsket å vise frem blant annet hva Sykehusklovnene har kunnet bidra med i disse tøffe årene.

”Det at noen kan få barnet ditt til å glemme at de er på sykehuset, glemme at de har kreft og hvor vondt det gjør – det er helt fantastisk. Det gjør sykehusklovnene. ”

Å ta blodprøve er ikke gøy!

For Sindre har sykehusklovnenes tilstedeværelse vært helt avgjørende for å få tatt blodprøver uten kamp og uten bruk av tvang. Fra å bli holdt av fire voksne for å få tatt denne livsviktige prøven, går nå Sindre går rolig inn sammen med klovnene og legger armen klar til sykepleieren.

I oktober hadde Sindre sin siste behandling på Rikshospitalet, etter 5 ½ år med blant annet cellegift, stråling og operasjoner. Sindre er nå kreftfri, men skal følges godt opp de neste fem årene, og da håper vi alle at vi kan si at Sindre er helt frisk.

Topp Fjott og Cirka Sånn Omtrent møtte Sindre på Rikshospitalet med ballonger for å gjøre litt ekstra stas på ham i dag.

 

… men det hjelper godt med sykehusklovner!

 

Enhetsleder Marianne Svensen som skulle ta blodprøven, tok imot Sindre med et stor smil og en ganske stor lekegris, og lot klovnene få følge med og snakke med både Sindre og grisen. Sindre tok blodprøven med stoisk ro, ikke et pip å høre. Sindre hadde til og med et smil på lur, selv med sprøyten i armen.

Sindre tar blodprlve

 

Det hele var over på få minutter, og med en smiletegning som Marianne tegnet på Sindres arm, leverte en fornøyd Sindre grisen tilbake, fikk en velfortjent premie og tok med seg Topp og Cirka til neste og siste post på programmet. Et møte og samtale for mamma Kari og pappa Morten med overlege på barneklinikken, Anne Grete Bechensteen, satte et fint punktum siste behandling for Sindre.

 

Familien, Kari, SIndre og MortenVi i Sykehusklovnene er glade for det gode samarbeidet med Rikshospitalet og Ahus slik at vi kan være et supplement til all den gode medisinske behandlingen.

Nå ønsker vi Sindre alt det beste fremover, og vi sees nok på Ahus, da blodprøver fortsatt vil være en del av oppfølgingen for vår alles SuperSindre.

Støtt barn på sykehus!

Vil du være med å gi barn på sykehus glede og livsgnist i en tøff sykehushverdag? Gi en pengegave eller et fast beløp i måneden. Du velger selv hvor mye du vil gi, og du kan si opp avtalen når som helst. Tusen takk!