Diplom til sykehusklovnene ved UNN som gjorde noe råbra slik at et barn fikk det lettere i en undersøkelse.

Dette er #Råbra!

11. august 2022

På Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) har de på barneavdelingen, med overlege Marianne Nordhov i spissen, skapt en kultur og som jakter på og lærer av det positive som skjer på sykehuset. De bruker en metode går ut på å samle inn det gode arbeidet som gjøres og sørge for at dette forbedrer kvaliteten på arbeidet og arbeidsmiljøet på avdelingen. Dette til gode for alle som enten er innlagt, er besøkende eller har avdelingen som arbeidsplass.

Alle som jobber i avdelingen, kan tildele et #Råbra!-kort på noe de opplevde som bra. Enkle spørsmål som – Hvem gjorde noe bra? Hva gikk #Råbra!-og hvorfor? Hva kan vi lære av dette, og hvilke endringer kan vi gjøre for at dette skal skje oftere?

Dette har vi tro på! En positiv spiral som inspirere og fremmer det som er bra, at man kan lære og ta det med videre i jobben, og vinnerne er barna og alle som er på avdelingen.

Sykehusklovnene er selvfølgelig superglade for at sykehusklovnene ved UNN har fått et «Råbra!-kort. Og for at barneavdelingen ser at vi også kan bidra. Tusen takk, det var stas!

 

Sitat

«Sykehusklovnene i UNN fikk en #Råbra! tildeling for en situasjon der man unngikk å sedere to barn pga klovning. Denne tildelingen er løftet frem for alle i personalgruppen i BUA og har ført til endrede rutiner samt økt fokus på å unngå bruk av sedasjon og tvang når klovnene har tilstededager. Hvert barn som kan unngå medikalisering for prosedyrer er en liten seier 😊»
- Marianne Nordhov, konstituert klinikksjef Barne - og Ungdomsklinikken UNN