Primus Mosedott på vannliljetur

Bli med Primus Mosedott til mose-enga  

30. juni 2020

Hvor går din magiske fantasireiser? 
Turen til den magiske mose-enga er min magiske reise. 

Hvordan kommer du deg dit?
For å bli med meg på min magiske drømmereise, trenger du bare å sette deg på en mosekrone i en vannliljeblomst. Blomsten finner du i det lyseblå tjernet der borte under drømmedynene. Da sitter du der på ditt helt eget, digre vannlilje-blad og så lar du bare vinden ta deg med på reisen. Hvis du synes det går litt sakte, kan du bare blåse en liten medvind så går det fortere. Vinden og vannliljeblomsten vil føre deg til den magiske mose-enga i Ravnedalen.  

Hvordan ser det ut der?
Det første du kjenner når du stiger i land i enga, er lukten av nyklippet gress og hubabuba-tyggis med jordbærsmak. Det beste med å være her, er at du kan løpe barbeint på en aldeles supergrønn og supermyk eng av mose. Det er mykere enn å hoppe i sengen, og du får mere sprett enn du gjør på en trampoline. Jeg pleier å sprette rundt som en ball og synge masse rart. Det kiler i magen, og jeg ler og ler – ja, nesten så jeg gråter.  

Når jeg har ledd meg ferdig og blitt sliten, spretter jeg bortover til den hemmelige sandkornbyen på det bittelille stedet i Bertesbukta. Her blinker det over alt i gult og hvitt der solstrålene treffer sandkornene.  

Hva kan du oppleve der?
Jeg elsker å legge meg til å hvile i den varme og myke sanden, mens jeg spiser så masse is jeg vil. Hun sovner når jeg vil – og våkner når jeg vil.  Det beste er å ikke gjøre noen verdens ting!  

 

Primus Mosedott kan du møte på sykehus på Sørlandet, men plutselig kan hun være på Riksen, eller Ullevål.
Hvis du treffer henne, kanskje du kan få vite mer om hva som foregår i mose-enga?
 

Vil du støtte oss og gi en drømmereise til barn på sykehus?

Fyll inn valgfritt beløp på sms under.

 

Tilbake til alle drømmereisene

 

Støtt barn på sykehus!

Vil du være med å gi barn på sykehus glede og livsgnist i en tøff sykehushverdag? Gi en pengegave eller et fast beløp i måneden. Du velger selv hvor mye du vil gi, og du kan si opp avtalen når som helst. Tusen takk!