Bli med Olympia til drømmetreet   - Sykehusklovnene
Olympia og drømmetreet

Bli med Olympia til drømmetreet  

30. juni 2020

Hva er din magiske fantasireise? 
Det aller beste jeg vet er å feriere i toppen av et stort, stort tre. Kanskje et lønnetre eller et annet kjempestort tre. 

Hvordan kommer du deg dit?
Den beste måten å komme seg helt opp i toppen, er å bruke klatretauene som henger ned. Da kan jeg få skikkelig fart og svinge meg så høyt opp som jeg vil.  Når jeg er vel oppe, kjenner jeg en deilig, frisk lukt – sånn det lukter rett etter at det har regnet.  

Hvordan ser det ut der?
Jeg elsker å gå på oppdagelsesferd og utforsker alle kriker og kroker i det store treet. Det er så utrolig mye å få øye på her oppe i ferietreet mitt. 

Oppe i trekronen er alt grønt. Det er nydelig utsikt, både oppover og nedover. Himmelen er blå, og det er stort sett alltid sol, men med noen grå og hvite skyer både her og der. Det blåser behagelig, og innimellom all solen kommer det heldigvis litt duskregn så jeg får avkjølt meg. Da lukter det nybadet hår. 

Hva kan du oppleve der?
Fra en stor grein går det en lang sklie ned til en annen grein. Det kiler skikkelig i magen når jeg suser nedover. På en annen grein er det et stupebrett der jeg kan stupe eller hoppe ned i en blågrønn innsjø under treet – hvis jeg tør, da. Badehåndkleet henger alltid klart på en tørkestativgrein. Hvis jeg ikke har lyst til å bade, sitter jeg bare der og dingler med beina. Det er jo ganske fint det også. Da kan jeg kikke på fuglene. Det er til og med et lite rede der oppe, med nyklekte fluesnappere som er fulle av myk, deilig dun. De er rare og ganske søte.  

Midt inne i treet er det er en trehytte der jeg spiser frokosten min hvis jeg vil. På treet vokser det en merkelig og deilig lilla frukt, jeg tror det er lønnertrefrukt.  

Hva er ekstra spesielt med drømmereisen?
Om natta er jeg litt som en flaggermus – sover hengende og dingler etter tærne. Jeg har laget meg en liten seng av kvister og blader, for det blir for slitsomt å henge en hel natt etter tærne. 

 

Olympia treffer du stort sett på Riksen, men plutselig kan hun kanskje dukke opp på et annet sykehus.
Hvis du treffer henne, kanskje du kan få vite mer om hva som foregår i drømmetreet?

 

Vil du støtte oss og gi en drømmereise til barn på sykehus?

Fyll inn valgfritt beløp på sms under.

 

Tilbake til alle drømmereisene

 

 

 

Støtt barn på sykehus!

Vil du være med å gi barn på sykehus glede og livsgnist i en tøff sykehushverdag? Gi en pengegave eller et fast beløp i måneden. Du velger selv hvor mye du vil gi, og du kan si opp avtalen når som helst. Tusen takk!