Lilla Bollilla og blåbærmånen

Bli med Lilla Bollilla til Blåbærmånen  

30. juni 2020

Hva er din magiske fantasireiser? 
Hvis jeg kunne reist akkurat hvor jeg ville hadde jeg tatt turen til Blåbærmånen. Denne månen er ikke laget av ost, som andre måner, men av blåbær.  

Hvordan kommer du deg dit?
Det er mange måter å komme seg hit på – men den som fungerer aller best er å spise 12 blåbær mens du står på hendene. Samtidig som du svelger er det viktig at du blunker 12 ganger. Så går du til sengs og lukker øynene, og vips, så er du fremme. Men bare så du vet det, så hjelper ikke med 12 is i stedet – heller ikke med blåbærmuffins. Da kan turen gå til doen i stedet for til blåbærmånen. 

Hvordan ser det ut der?
Når du ser deg rundt, vil du se at absolutt alt er lilla. Det er lilla sand, lilla margeritter, lilla solsikker og lilla vann. Og det kuleste av alt, er at når du bader i sjøen så kommer du opp med lilla hår. Og det er drømmen min, å få lilla hår. Og det aller, aller beste hadde vært å få en kjæreste som også hadde lilla hår. Det hadde vært helt perfekt! 

Det aller første jeg merker når jeg kommer frem, er den sterke lukten av lavendel. Men trekker jeg pusten ekstra godt, kjenner jeg også duften av blåbær, vannmelon og våt hund. Også lukter det is her, deilig, lilla is. 

Hva kan du oppleve der?
Det aller, aller beste med Blåbærmånen er at alle dine 12 mest hemmelige ønsker kan gå i oppfyllelse her. Men det er kjempeviktig at de er hemmelige, ellers funker det ikke. De må forbli en hemmelighet mellom deg og blåbærene. Så hvis du spør meg om det jeg aller mest ønsker å oppleve på Blåbærmånen, så låser jeg leppene og kniper sammen munnen, jeg forteller ingen ting. 

Er det noe spesielt du vil si om drømmereisen din?
Det eneste jeg ikke liker med Blåbærmånen, er selve navnet. For hvorfor heter det blåbær – og ikke lillabær. Alle vet jo at blåbær lilla inni, det ser du jo når du knuser dem og blander med melk. Så navnet er feil. Basta, bom, basta, bom. 

 

Lilla Bolilla kan du stort sett treffe på Haukeland og på sykehuset i Haugesund.
Skulle du støte på henne, kanskje du kan få vite mer den fine blåbærmånen?

 

Vil du støtte oss og gi en drømmereise til barn på sykehus?

Fyll inn valgfritt beløp på sms under.

Tilbake til alle drømmereisene

 

Støtt barn på sykehus!

Vil du være med å gi barn på sykehus glede og livsgnist i en tøff sykehushverdag? Gi en pengegave eller et fast beløp i måneden. Du velger selv hvor mye du vil gi, og du kan si opp avtalen når som helst. Tusen takk!