Bli med Beatriks B. Bringebær på flyndretur - Sykehusklovnene
Betariks' drømmereisen, hun sitter på en flyndre og reiser under havet

Bli med Beatriks B. Bringebær på flyndretur

29. juni 2020

Hva er din magiske fantasireiser? 
Det er en reise til havets bunn og opp igjen!

Hvordan kommer du deg dit?
Min drømmereise er en rundtur på ryggen av en stor og hyggelig, myk flyndre.  

Hvordan ser det ut der?
Når jeg sitter på ryggen av den kjempestore flyndren, ruller jeg litt fra side til side mens den svømmer nedover mot bunnen. Det føles bare trygt, og jeg detter ikke av. På vei ned passerer vi kjempestore fiskestimer som vi kjører rett gjennom. Men fiskene gir meg plass slik at de aldri kolliderer. Det kiler litt i magen, og jeg kan høre at silden i fiskestimen prater med hverandre. Men jeg skjønner ikke så mye av hva de snakker om, for jeg er ikke så god i fiskespråk. 

Hva kan du oppleve der?
Når det er på tide å dra opp igjen, hender det at noen mini-småkrabber og en sjøstjerne får lov å sitte på et stykke. Sjøstjernene blir alltid veldig glade for det – for de er jo så trege. På vei opp, pleier jeg å høre at flyndren nynner med sin dype røst mens vi passerer klovnefisker, kjempekveiter og gøyale torsker med skjegg og store øyne som stirrer på oss 

Når vi kommer helt opp setter flyndren meg av under noen fantastiske busker med store, rosa bringebær. Her spiser og hviler jeg meg litt før jeg drar videre. Inne i det magiske bringebærkrattet er det varmt og godt når solen snirkler strålene sine ned i flettene min. Mellom to av buskene står det en hemmelig softis-maskin hvor man kan ta så mye vanilje-softis man vil. Det beste er å ta isen på en pinne av sjokolade og så pynte med drøssevis av de store, søte bringebærene.  

Hva er spesielt med reisen ?
Alt! Blant annet fordi jeg kan vandre litt rundt på den myke bunnen med sand mellom tærne. Her puster jeg akkurat som flyndren, og trenger hverken snorkel eller dykkermaske. Og jeg kan lukte under vann, lukten av fisk, tang og saltvann. 

 

Beatriks B. Bringebær kan du treffe rundt om i landet på flere sykehus. 
Hun kan dukke opp på sykehuset i Kristiansand, Arendal, St. Olavs, Ålesund, kanskje Oslo eller andre steder. Hun reiser så mye rundt siden hun kan sitte på med en flyndre 🙂 .

Kanskje forteller hun deg mer om flyndreisene?

 

Tilbake til alle drømmereisene

 

Vil du støtte oss og gi en drømmereise til barn på sykehus?

Fyll inn valgfritt beløp på sms under.

Støtt barn på sykehus!

Vil du være med å gi barn på sykehus glede og livsgnist i en tøff sykehushverdag? Gi en pengegave eller et fast beløp i måneden. Du velger selv hvor mye du vil gi, og du kan si opp avtalen når som helst. Tusen takk!