Åpning på Tønsberg sykehus

10. januar 2018

I dag var det høytidelig åpning av Sykehusklovnenes første ordinære dag på vårt 15. sykehus, sykehuset i Tønsberg.  I den forbindelse hadde vi en markering i resepsjonsområdet på sykehuset der det blant annet var en svært uhøytidelig snorklipping av sykehusklovnene Bolla Bensin, Konrad Rekord og Piffi Gundersen. Hver tirsdag vil sykehuset få besøk av to klovner som i samarbeid med barneavdelingen vil glede syke barn enten ved et besøk på rommene eller ved bistand i medisinske behandlinger.

Konrad hopper, Sykehuset i Vestfold

Champagnebrus til alle!

Det ble servert champagnebrus til alle som var til stede i området og en barnehage sang noen flotte sanger til åpningen. Det ble holdt taler av avdelingslederen ved barneavdelingen Sidsel Meinich og av daglig leder i Sykehusklovnene Nina E. Eidem.

Det var også et godt fremmøte av sykepleiere fra barneavdelingen ved sykehuset.

Simon Andersen, sykehusklovnambassadørSykehusklovnene når ut til rundt 20 000 barn i året og er helt avhengige av gaver og innsamlede midler da vi ikke mottar offentlig støtte. Stor var da gleden da Simon Andersen overrakte en gave fra ”Wenches bingo” i regi av Fon-teltet og Eie-teltet i Sandefjord. Hans innsats som ”Wenche Foss” som bingovertinne førte til 280 000 kr til Sykehusklovnene øremerket til Sykehuset i Vestfold. Det var derfor en stor ære å utnevne Simon til Sykehusklovnambassadør. I tillegg fikk Simon overrakt et flott perlebilde laget av Rita Andersen, som har perlet over 70 bilder av sykehusklovnene.

”For å sikre at barn innlagt på sykehuset i Tønsberg får besøk av Sykehusklovnene i årene fremover trenger vi lokal økonomisk støtte, og håper på engasjement fra det lokale næringslivet, klubber, foreninger og privatpersoner som vil støtte syke barn i sitt nærmiljø”, sa daglig leder for Sykehusklovnene Nina Eidem, i sin tale.

 

Støtte fra lokalt næringsliv

Et firma som har tatt denne oppfordringen er Bil Service i Vestfold. Petter Jørgensen, markedssjef for Bil Service i Tønsberg sier de er glade for å støtte Sykehusklovnenes arbeid i Vestfold og har kjøpt og donerte et perlebilde av sykehusklovnen Å Erna til avdelingsleder  Sidsel Meinich. Nå håper han at næringslivet ellers i Vestfold vil være med å bidra til at også bildene av Piffi Gundersen, Konrad Rekord og Bolla Bensin, som alle kommer til å være sykehusklovner på SiV, vil henges opp på veggene i barneavdelingene til glede for pasienter og familier.

Mye takket være ildsjel og pådriver fagutviklingskoordinator Carina Skantz, har nå sykehusklovnene startet opp faste dager på SiV.

Sykepleier Per Albert sier de har gledet seg til denne dagen og til de dagene som de nå vet sykehusklovnene kommer på besøk. ”De skaper skikkelig god stemning på hele avdelingen, og ikke bare for barna. Møter vi de i gangen er heller ikke vi unntatt deres oppmerksomhet. Vi lærer også mye av hvordan de møter barna, og plukker opp noen triks eller to vi kan ta frem i møte med barna. Det er også fint å ha en felles opplevelse med barna som ikke handler om sykdom. Dette gleder vi oss skikkelig til!”

Og det gjør vi og! Takk til SiV for at de vil ha Sykehusklovnene som et tilbud til barna ved sykehuset.