Marion Meis og Thalia på St. Olavs

Vi er tilbake!

 

Marion Meis og Thalia på gjenåpningen av St. Olavs

Så glade er vi for å være tilbake på St.Olavs!! Marion Meis med ny hattesveis for anledningen. Vi var veldig velkomne 🙂

 

Selv om vi er veldig glade for å kunne gi et digitalt tilbud, så har vi savnet møtene med barna sånn på ordentlig. Nå er vi endelig tilbake med helsefremmende klovning på flere sykehus, på smittevernsvennlig avstand.

 

Vi fortsetter å møte barn og unge gjennom digital klovning på plattformen til Norsk Helsenett, og på TikTok. Samtidig foregår det en gradvis gjennopptagelse av klovning på sykehusene.

Sjukehuset i Haugesund var det første sykehuset som gjenåpnet for Sykehusklovnene i forrige uke, og denne uken var vi igjen i full sving på Haukeland og St. Olavs. Nå ser vi frem til en sakte åpning av alle 17 sykehusene vi er til stede.

 

«Vi har manglet noen kolleger…», sykepleier på St. Olavs ♥️

 

Egne regler og tiltak

Når klovnene kommer tilbake på sykehusene, er det med et stort ansvar. Vi følger som alltid sykehusenes retningslinjer, men har også flere egne regler og tiltak som bidrar til en forsvarlig og god gjennopptagelse.

 

Sykehusklovnene våre synes det er fantastisk å gradvis få lov til å komme tilbake på sykehusene og bidra med latter, glede og gode opplevelser til barn i en krevende situasjon. Sykehusklovnene har opplæring i hygiene og følger alltid sykehusenes smittevernregler. Personalet og sykehusklovnene vil kommunisere tett om detaljene i fremgangsmåten på hvert sykehus, forteller Nina E. Eidem, daglig leder i Sykehusklovnene.

 

I tillegg til strengt å følge FHIs råd og regler for smittevern, vil klovnene kun oppsøke de avdelingene sykehusene mener det er forsvarlig å besøke og begrense bevegelse på fellesareal. Klovnene møter ikke opp om de har hatt tegn til infeksjon siste uken, eller har vært eksponert for covid-19 de siste 14 dagene. Morgenmøter med helsepersonell gjennomføres i størst mulig grad én til én, eller gjennom digitale møterom på Norsk Helsenett.

 

Klovning på avstand

Barn på isolat kan foreløpig ikke møte klovnene fysisk, men på digitale møterom. For resten av barna på sykehuset samt deres pårørende gjelder tometers-regelen.

 

Det blir heller ikke brukt noen rekvisitter, som noen av klovnene normalt pleier å ha med seg. Selv om klovningen er litt annerledes enn hva både vi og barna er vant til, så tar de kreative klovnene våre dette på strak arm og gleder seg skikkelig til å komme tilbake for å møte de små vennene sine igjen, avslutter Nina E. Eidem.

 

Endelig tilbake på Haukeland, Kontstantisola og Lilla Bollilla

Endelig tilbake på Haukeland, Lilla Bollilla og Konstanisola

 

Marie Idsøe, sykepleier på barneklinikken på Haukeland fanget disse to og sier: «Stemingen øker betraktelig med disse to i gangene på Haukeland!»