Klokke

Takk til kreative innsamlere

Vi opplever stadig at folk sier til oss i Sykehusklovnene «Så flott at staten er med å støtte et så bra prosjekt!» Og ja, det hadde vært fantastisk, men er dessverre ikke tilfellet. Sykehusklovnene må selv sørge for å skaffe penger til driften. Men selv om vi ikke får bevilget penger over statsbudsjettet, har vi mange dedikerte støttespillere som er med på å samle inn fantastiske bidrag slik at Sykehusklovnene fortsatt kan være ute på sykehusene og spre glede og dele ut magisk medisin til barna.

 

Noen er mer gærne enn andre

Vi ble oppmerksom på Patrick og Tone som startet innsamling på innsamling.sykehusklovnene.no der det stod :  «Patta gjør ting han ikke kan, og har lovet å tatovere en klovn på leggen når vi når 5000 kroner.»  Vi tok kontakt og spurte om Patrick ville sende bilde når og dersom tatoveringen ble ferdig.

Forrige uke fikk vi en mail fra Patrick der han delte sin historie på hvorfor han hadde gjort dette:

Sykehusklovnetatovering”Jeg fikk ei datter som ble født prematur, seks uker for tidlig. Ho veide 1625 gram da ho ble født. Alt gikk veldig fint frem til ho var 8 mnd. Da fikk ho RS-virus. Etter det ballet det bare på seg. Ho begynte og spise dårlig og la ikke på seg. De sjekket alt de kunne sjekke på Sørlandet sykehus Kristiansand. De fant ut at ho hadde refluks, fikk medisiner mot det, men ho la forsatt ikke på seg. Ho ble lagt inn med grad 3 undervektighet og fikk sonde som hun ble matet gjennom.  Men ho la forsatt ikke på seg. Vi ble sendt til Arendal for flere undersøkelser. Gjennom alle innlegelsene vi hadde på sykehus fikk jeg fikk oppleve Sykehusklovnene og tenkte at dette er veldig bra!

Vondt å se barn som er syke

Det å se unger som er syke, noen alvorlig syke og noen mindre syke, gå fra og være skremt og lei seg til og smile når de ser en sykehusklovn som tuller rundt i gangene. Det er en opplevelse jeg aldri kommer til og glemme.

Det var da jeg kom på at her vil jeg være med og bidra. Så jeg og ei venninne startet en innsamling der jeg sa at hvis vi fikk in 5000 kroner, skulle jeg tatovere en klovn på leggen. Det fikk vi inn 😉😉.  Jeg kontaktet Pigmentet tattoo og skjønnhet i Lyngdal, og de syntes dette var et så bra initiativ at de ville ta ballen videre og startet en egen innsamlingsaksjon. De tatoverte meg gratis og ringte avisen for og få litt blest rundt dette. Det ble en stor sak om dette i Lyngdals avis. Tusen takk for den gode jobben dere gjør. 🤡🤡🤡”

Vi vil legge til at Patrick forteller at det går bra med datteren nå.

 

«Slikt gjør dagen så mye bedre for de små. (Og de store)»

Men ikke alle er så gærne som Patick, men oppfinnsomme, ja, det er det flere som er, for eksempel Morten Paulsen. Vi la merke til at vi på Vipps hadde mottatt 14 000 kroner fra noen som kalte seg Klokkeriet. Hmmm, hva var dette?

Klokke

 

 

På Instagram oppdaget vi at vi var tagget hos Klokkeriet, og fant ut av mysteriet.  Det viste seg at innbetalingen kom fra en klokkeauksjon, startet av Morten. Vi tok kontakt med ham for å høre om han ville dele sin historie. Morten skriver:

”Vi spurte en butikk om vi kunne få en flott klokke til å selge på auksjon med mål å gi dere hele summen. Butikken, Vinderen ur, for en mann!, han får en egen takketale personlig og med skrytepost på gruppen vår.

Vi delte også vipps-muligheten for alle 37000 medlemmene, så håper det kom inn noen 100 lapper fra tilfeldige også.

Vi delte en flott video av SuperSindre som dere var med på, den treffer mange i hjertet:)

Jeg har selv to døtre der minste har cp og tilbringer veldig mye tid på Ahus, Riksen og Ullevål. Senest i dag traff vi to klovner på barnemottaket. Herlig! Slikt gjør dagen så mye bedre for de små. (Og de store.)

Mvh Morten Paulsen
(@pylsogram, @klokkeriet og @redbar på Instagram)”

 

Tusen millioner takk!

Vi setter utrolig stor pris på alt engasjement vi ser der ute, og vi tror at det å starte innsamlingsaksjoner ikke bare handler om å gjøre noe bra for en god sak, men at det også er inspirerende og morsomt å gjøre og gjennomføre.

Her det bare fantasien som setter grenser. Til Patrick, Tone, Morten, Pigment tatoo, Vindern ur og alle som bidro, tusen millioner takk, hjerter over alt!

Har du lyst til å motta nyhetsbrev? Klikk her

Støtt barn på sykehus!

Vil du være med å gi barn på sykehus glede og livsgnist i en tøff sykehushverdag? Gi en pengegave eller et fast beløp i måneden. Du velger selv hvor mye du vil gi, og du kan si opp avtalen når som helst. Tusen takk!