En gledens dag - åpning på Stavanger universitetssjukehus

Mandag 10. juni ble snoren klippet på SUS for å markere åpningen med Sykehusklovnene – et samarbeid som har vært et sterkt ønske fra både helsepersonell, barn og pårørende.

Med stort oppmøte og god stemning ble åpningen en suksess. Vår fantastiske ambassadør, Elisabeth «Bettan» Andreassen, åpnet med både tale og sang. Adm. dir. på SUS, Helle Schøyen, holdt en varm tale, etterfulgt av daglig leder i Sykehusklovnene, Ellen Arnstad, og fylkesordfører Ole Ueland, som alle delte sine tanker om betydningen av Sykehusklovnenes tilstedeværelse.

– Tøffe dager og måneder kan gjør det vanskelig å finne glede for store og små. Her gjør Sykehusklovnene en utrolig viktig forskjell. Dette blir et fantastisk tilbud for de yngste pasientene, sa fylkesordføreren Ueland.

Så var det tid for snorklipping, og etter noen raske klovnstreker fikk fylkesordfører Ueland klippe snoren sammen med sykehusklovnene Konstantisola og Trude-Litt, samt barna fra Øyno FUS barnehage, som hadde samlet inn hele 30.000 kroner til Sykehusklovnene. «Bettan» avsluttet med sangen «La det swinge», og fikk alle til å svinge seg rundt og synge med.

Konstantisola og Trude-Litt ble ønsket varmt velkommen av Mathias (9 år) og mamma Monica. Vi fikk en gave av ham – en kollasj med minner han har sammen med klovnene etter mange år som pasient inn og ut av både Haukeland og SUS.

Det blir mye tull og tøys når snoren skal klippes..

Vår daglige leder, Ellen Arnstad, mottar en gave på 30.000 kroner fra Øyno barnehage. 

Vår daglig leder, Ellen Arnstad, er så glad for at vi endelig er på plass hos SUS

– Vi er så glade for at vi nå er på plass hos SUS, som viser at helsepersonell og familier ser verdien av et klovnebesøk. Sykehusklovnene gjør en så viktig jobb med å få frem det friske og kreative i barnet som igjen gir utløp for energi og mestringsfølelse. Vi ser frem til å bidra til å skape et pusterom for barna på SUS, sier Ellen.

Elisabeth Andreassen har siden 2018 vært en stolt ambassadør for Sykehusklovnene

– Det var en stor ære å være på SUS i dag for å markere denne spesielle dagen og synge sammen med alle. Vi skapte en magisk stemning sammen. Jeg har et dypt engasjement for Sykehusklovnene, som gjør en så viktig jobb for å gjøre sykehusoppholdet litt lettere for barn, unge og pårørende. Det ligger så mye profesjonalitet og omsorg bak deres arbeid, og jeg er stolt av å kunne bidra til å synliggjøre deres innsats, sier Elisabeth.

Tusen takk til alle som gjorde denne åpningen så spesiell. Vi ser frem til å spre glede og skape fine møter på SUS!