Gi en meningsfull bedriftsjulegave - Sykehusklovnene

Gi en meningsfull julegave fra din bedrift

– en gave som vil gi glede og livsgnist til barn som opplever en spesielt tøff sykehushverdag i julen

 

 

Slik gir dere barn på sykehus en etterlengtet julegave

1. Sett inn ønsket beløp på bankkonto 1503 03 54769

2. Be om å få tilsendt en faktura. Send e-post til post@sykehusklovnene.no med ønsket beløp og faktura-informasjon: bedriftsnavn, adresse, organisasjonsnummer og hvem/hvor fakturen skal sendes.

 

Foto: Birgitte Lie

 

«Hvis frivillige ildsjeler og sponsorer slutter å gi penger, er Sykehusklovnene en saga blott. Sykehusklovnene representerer noe annet en cellegift og leger. Når barn blir syke er det ingen barnehage å gå i lenger, de vanlige vennene blir borte, ingen leking ute. Sykehusklovnene betydde så mye for Vegar, men også for oss.»

Jill Arlen Tollessen Skogerbø, mamma til Vegar.

 

 

 

 

 

 

Dette betyr deres støtte for barna

Deres støtte betyr at barn på sykehus i Norge får en oppmuntring i sykehushverdagen, hjelp til å gjennomføre vonde undersøkelser og nytt livsmot.

 

  • 10 000 kr: bidrar til at vi kan møte 50 barn med familier på sykehus
  • 50 000 kr: bidrar til at 30 barn følges inn på operasjonssalen til narkosen er satt, og bidra til mindre medisinering og at bruk av tvang unngås.   
  • 100 000 kr: bidrar til at to sykehusklovner kan reise på 30 hjemmebesøk i hele Norge og møte de mest alvorlige og langtidssyke barna. 

 

Foto: Ida Christin Foss

 

Hvordan vil vi bruke gaven deres?

Sykehusklovnene treffer barn og unge på 19 sykehus i Norge. Pårørende forteller hvordan disse møtene bidrar til større livsglede og mestring av en vanskelig sykehushverdag. Foreldre beskriver også hvordan sterkere selvfølelse hjelper barna deres å hente frem friske krefter.

Det ikke så mange vet, men som helsepersonell kan fortelle om, er at sykehusklovnene bidrar til at medisinske behandlinger løses både bedre og raskere. Klovnenes tilstedeværelse reduserer også behovet for beroligende midler og uønsket bruk av tvang. Forskning viser også at latter og glede reduserer smerte, styrker immunforsvaret og gir mindre stress.

 

 

Vi mister støtteordninger – deres støtte er viktigere enn noen gang

Sykehusklovnene mister rundt syv millioner i støtte, noe som utgjøre 25% av våre inntekter. Hvis vi ikke får erstattet disse midlene, må vi redusere vårt tilbud til barn og unge på sykehus. Grunnene til at vi mister støtte er:

  1. Regjerningen skrotet Gaveforsterkningsordningen. I 2021 fikk Sykehusklovnene 3,18 millioner inn gjennom denne ordningen.
  2. Skattefritaksordningen for gaver til frivillige organisasjoner ble endret og beløpet man kunne få skattefradrag på ble redusert fra 50.000kr til 25.000kr.
  3. Bortfall av Grasrotandelen.
  4. Økt tilbud i palliativt arbeid. Det er flere aktører som tilbyr palliative tjenester for barn og unge, uten at regjeringen har økt søknadsmidler til denne typen arbeid. Dette fører til at flere aktører må kjempe om de samme midlene, som resulterer i mindre støtte til Sykehusklovnene.