Arne Haugland, Dødser

Det stupes og bades for Sykehusklovnene!

Har du hørt om Arne Haugland? Det hadde ikke vi heller, før vi plutselig ble tagget i en rekke ville og morsomme stupe- og badefilmer på Instagram, under navnet avhaugland. Nå tar vi av oss hatten for Arne!

 

Arne har nesten 40 000  følgere  på Instagram, og driver med den spesielle stupeformen dødsing. I 2020 vant han faktisk 2. plass i VM i dødsing, hurra!

1. september startet Arne en utfordring  for Sykehusklovnene der han oppfordret folk til å bade hver dag i september. Han ville støtte Sykehusklovnene med 100 kr. per person som tok utfordringen, opp til 10  000 kroner som er tilsvarende premiesummen fra VM i dødsing i 2019.  Dette kan vi bare ta av oss hatten for!

Flere av Arnes  badeglade følgere og venner har tatt utfordringen, også i Tyskland, Holland og på Svalbard til og med. Snakk om tøffinger!

 

Etter noen forsøk på kontakt fikk vi tak i Arne, som sikkert var veldig opptatt med å bade. Hva var det som satte i gang dette?
– Jeg er jo privilegert som faktisk kan tjene penger på å bade. Derfor hadde jeg lyst til å gi noe tilbake til noen som jobber for en god sak. Dødsingen er en lek for meg, og lek er viktig og verdifullt uansett alder. Fordi Sykehusklovnene som også jobber med å finne lek og glede hos syke barn, kunne det ikke vært bedre match, sier Arne.

 

Vi har lagt merke til at det er mange som har blitt med på utfordringen. Krevde det mye overtalelse for å få med  folk?
– Jeg  kjenner ikke så mange av de som er med personlig, her er det rett og slett følgerne mine som har gitt en utrolig god respons. De har blitt med fordi de synes dette er morsomt og fordi de vil være med på å støtte en god sak. Et besøk av sykehusklovner på være fantastisk for barn som ofte blir ganske isolert på sykehuset, så vi er alle veldig glad for å kunne bidra, sier  Arne.

Se en liten samling under, av noen av baderne. (husk å trykke på full skjerm!)

Video

Bading fra nord til sør

Selv om det er sent i september vil ikke Arne gå med på at det blitt kaldt i vannet, og 12-13 grader er visst helt topp. Han om det. Uansett er det varmere  i vannet i Bergen  enn  det er på Svalbard!

 

Badedamene  på 78 grader nord

 

Bading i september, 8 grader nord

Denne glade gjengen på Svalbard sendte oss bilder og en liten tekst på hvorfor de ble med på denne galskapen:

«Vi er en liten gjeng som jobber i Basecamp Explorer Spitsbergen, med skreddersøm av en anelse galskap i Arktis. Vi startet så smått og lettere hysterisk å isbade i mørketiden 2019. Vinteren 2020 fikk vi en profesjonell galning og ekstrembader med på laget; Arne  Veim  Haugland. Han lærte oss at det er skikkelig gøy å lage et hull i isen og hoppe i havet! Etter det var vi  hekta, og damene fortsatte å isbade fast på egenhånd én til to dager i uka før jobb.  Men det var Maiken Hermansen hos oss som klarte å motivere oss med på utfordringen til Arne. Uten henne hadde det ikke blitt 30 dager bading på Svalbard i september!

Et av mottoene til opplevelsesbedriften vår er; «A touch  of  madness», og vi VET hvor viktig det er å være litt sprø, gå utenfor komfortsonen og hvor viktig en hverdagspause er for kropp og sjel. Det er opplevelser vi jobber med å overføre til gjestene våre, på samme måte som klovnene jobber for å gi denne følelsen videre til de aller tøffeste barna vi vet om.

Følelsen man får etter et friskt isbad renser kroppen for stress og bekymringer – og man føler seg brusende  glad! Tar man et dupp til, svever man resten av dagen. Akkurat som dere sier det; «Verdens beste reseptfrie medisin – helt uten bivirkninger! »Vi synes dette er en fin måte å vise vår støtte til det viktige arbeidet Sykehusklovnene gjør, og vi håper at våre 30 friske badedager i september vil motivere andre til å gi et bidrag til denne viktige saken slik at Sykehusklovnene kan fortsette å gi syke barn en velfortjent hverdagspause! »
Hilsen  badedamene  på 78 grader nord; Birgitte, Maiken, Brita og Renate.   

 

Andrei Popescu

Andrei er student og jobber i  Stavanger, og bader i området rundt Stavanger. Han ble kjent med utfordringen fordi han følger Arne på Instagram.

”Jeg  tok denne utfordringen fordi ingenting er bedre enn å gjøre noe som er morsomt samtidig som jeg støtter en god sak! Jeg kommer til å fullføre 30 dager med bading. For tiden er jeg veldig opptatt med både fulltidsjobb og universitetsstudier, og har svært lite fritid. Gjennom utfordringen får jeg en kort pause fra hverdagen. Jeg viste at det komme til å bli litt tøft, men hadde aldri trodd at bading kom til å gi med mer energi og gjøre meg mer effektiv i hverdagen. Jeg synes det er flott av Arne Haugland å gi oss denne utfordringen og håper at enda flere blir med neste år. »
Hilsen Andrei 

 

Arne og Arne i Frankfurt

«Vi er barndomsvenner på 18 og 19 år fra Frankfurt i Tyskland. Vi bader i små innsjøer og elven Main hele året rundt, og denne utfordringen har vært veldig gøy for oss. Etter vi sluttet på skolen reiste vi rundt i Europa, og svømte i masse nydelig landskap. Ta gjerne en titt på vår Instagramkonto arneundarne.

Vi er studenter og ser frem til forhåpentligvis være med i et Erasmusprogram i Norge. Vi kjenner ikke Arne Haugland personlig, bare gjennom Instagram (avhaugland). Vi synes det han gjør er flott, både hans økologiske engasjement og støtten til sosiale prosjekter som Sykehusklovnene.»
Arne Hestermann og Arne Hanack

 

Tusen takk til alle som har deltatt, det har vært fantastisk å følge dere!