Sykehusklovnene bader i klovneneser

Et flott sykehusklovneår i 2018!

22 000 barn på norske sykehus fikk magisk medisin i 2018!

Sykehusklovnene hadde en svært god utvikling i 2018 og hele 22 000 barn fikk besøk avsykehusklovnene på 16 sykehus rundt i Norge fordelt på 1 200 dager.
Et strategisk mål er at vi skal fortsette utviklingen slik at vi kan nå enda flere barn i årene som kommer. I 2019 har vi som mål å være 1500 dager ute på sykehusene.

 

Antall pasientmøter, 220009 i 2018

Les Årsrapport 2018 her

 

Magisk medisin

Sykehusklovnene treffer barn og unge på sykehuset.
Det ikke så mange vet, men som helsepersonell kan fortelle om, er at sykehusklovnene bidrar til at medisinske behandlinger løses både bedre og raskere. Vi, og mange med oss, ønsker at helsefremmende klovning skal bli en naturlig del av behandlingen av syke barn. Ikke bare et tilfeldig, hyggelig møte. Sykehusklovning er nemlig så mye mer enn god underholdning – det er magisk medisin.

 

 

Sykehusklovnene med i medisinsk behandling

Ett annet av målene i strategien er at sykehusklovnene skal bidra til bedre opplevelser og økt effektivitet i medisinske prosedyrer, samt redusert bruk av beroligende midler og uønsket bruk av tvang når vi er til stede.

På St. Olavs hospital har sykehusklovnene en fast dag i uken ved ortopedisk klinikk der de bistår i behandlingen der barna får injisert Botox for å kontrollere spasmer i bena. Dette er en smertefull behandling, og helsepersonell og sykehusklovnene ved St. Olavs ser behovet for sykehusklovner i denne typen prosedyrer.
Sykehusklovnen Cirka trygger Sindre

Som en mor sa:
«Jenta vår trengte ikke medisin for å ta Botox i dag, takket være sykehusklovnene. Ingen gråt, bare smil! Og både mammaen og pasienten synes det er topp! Vi vil gjerne ha med sykehusklovnene neste gang også!!!»

 

Dokumentasjon

Sammen med Rikshospitalet er vi i gang med et prosjekt der vi skal søke å dokumentere effekten av sykehusklovning og påstandene om at sykehusklovnene kan bidra positivt for barn, foreldre og helsepersonell på innledningen av narkose.

Sykehusklovnene har også fått midler fra Helsedirektoratet til kompetanseheving i barnepalliasjon.

Støtt barn på sykehus!

Vil du være med å gi barn på sykehus glede og livsgnist i en tøff sykehushverdag? Gi en pengegave eller et fast beløp i måneden. Du velger selv hvor mye du vil gi, og du kan si opp avtalen når som helst. Tusen takk!