Audition for nye sykehusklovner 2021 - Sykehusklovnene
Sykehusklovnene bader i klovneneser

Audition for nye sykehusklovner 2021

6. mai 2021

Sykehusklovnene planlegger opplæring i sykehusklovning i 2021-22 og vi søker utøvende scenekunstnere tilknyttet Vestlandet, Telemark/Vestfold, Sørlandet og Trøndelag. 

I dag er Sykehusklovnene på 17 sykehus fra Tromsø i nord til Kristiansand i sør. Organisasjonen har tilknyttet 50 profesjonelle scenekunstnere med spesialisering i sykehusklovning, en administrasjon og et eksternt styre.

Sykehusklovnene treffer barn og unge på sykehuset. Pårørende forteller hvordan disse møtene bidrar til større livsglede og mestring av en vanskelig sykehushverdag. Foreldre beskriver også hvordan sterkere selvfølelse hjelper barna deres å hente frem friske krefter.

Sykehusklovnene bidrar til at medisinske behandlinger løses både bedre og raskere. Sykehusklovnenes tilstedeværelse kan også bidra til reduksjon av beroligende midler og uønsket bruk av tvang. Forskning viser også at latter og glede reduserer smerte, styrker immunforsvaret og gir mindre stress.

Beatrix Brennemanet og Pling underviser i sykehusklovning

Fordypningskurs 2021

Å være en kompetent sykehusklovn på oppdrag for Sykehusklovnene krever en spesiell lydhørhet, nysgjerrighet og åpenhet ovenfor menneskene og miljøet klovnene møter. For å bli sykehusklovn er det derfor viktig med en spesialisering i den kommuniserende klovnen og grundig fordypning i sykehusklovning som eget kunstnerisk uttrykk og fag.

 

Tidsrammen for SK`s opplæringsprogram er to år og består av:

  • 5 moduler som til sammen utgjør 6 ukers undervisning
  • Arbeids erfarings periode: 7 klovnedager på sykehus
  • Praksis år:  minimum 50 klovnedager over 1 år

 

Er du interessert i å komme på audition send en søknad til freya@sykehusklovnene.no
Tlf til Freya er: 467 47 843

Søknadsskjema til Audition 2021 (docx)

 

Audition holdes i følgene byer:

  • 25 mai: Trondheim, Rosendal teater
  • 07 juni: Stavanger, Rogaland teater – Kjellerteateret
  • 08 juni: På TEATERET i Kristiansand, https://www.teateret.no/
  • 14 juni: Bergen, WRAP