Audition for sykehusklovner - Sykehusklovnene

Audition for sykehusklovner

26. juni 2019

Er du profesjonell scenekunstner som ønsker å bli sykehusklovn? 

Sykehusklovnene planlegger opplæring i sykehusklovning i 2020. Derfor holder vi audition 12 og 13 oktober 2019 i Oslo for profesjonelle scenekunstnere som er tilknyttet Østlandet, Sørlandet, Midt-Norge og Nord-Norge. Sykehusklovnenes langsiktige mål er at vi gjennom helsefremmende klovning skal være en integrert del av barn og unges behandlingsforløp på sykehus. Organisasjonen består i dag av 48 profesjonelle scenekunstnere som jobber på 16 ulike sykehus, samt en administrasjon med fem ansatte og et eksternt styre. 

Titt deg

Fordypningskurs i Oslo 2020

Sykehusklovning er et eget yrke som krever fagkompetanse og en spesiell lydhørhet, nysgjerrighet og åpenhet ovenfor menneskene og miljøet klovnene møter. For å bli sykehusklovn er det derfor viktig med en spesialisering i den kommuniserende klovnen og grundig fordypning i sykehusklovning som eget kunstnerisk uttrykk og fag. Derfor arrangerer vi et nytt fordypningskurs i Oslo i 2020 for å spesialisere profesjonelle scenekunstnere som ønsker å jobbe som sykehusklovn.  

Spesialiseringen vil bestå av tre kursmoduler på tilsammen 13 dager i januar og februar 2020, etterfulgt av en prøveperiode på seks honorerte arbeidsdager som avsluttes med en evaluering. Etter bestått evaluering går utøverne over i et praksisår med individuell oppfølging. Til sammen strekker opplæringen seg over ett og et halvt år. Vi vil tilrettelegge så godt vi kan med tanke på datoer og geografiske utfordringer. 

Kurset vil i hovedsak ledes av våre erfarne scenekunstnere og klovnemestere i tillegg til inspirerende bidrag fra helsepersonell og fra administrasjonen i Sykehusklovnene. Alle kursdeltakerne garanteres en prøveperiode på minimum seks lønnede arbeidsdager etter gjennomførte kursmoduler. Vi oppfordrer til å søke finansieringsstøtte både lokalt og regionalt da selve kursavgiften er på kr. 15000,- . 

Påmelding til audition ved å fylle ut skjemaet under.
Spørsmål ang audition sendes til kunstnerisk leder Vibeke Lie vibeke@sykehusklovnene.no  

 

Påmeldingsfrist 1. oktober 2019

Frist utløpt