Sagt og skrevet

“Plutselig kan alle trenge en klovn.” – Pasient Max 10 år

«Å se sitt barn le og være bekymringsløs et øyeblikk – ja det er mer enn herlig!» – Far til kronisk syk gutt

“Det er opp til sykehusene å kjenne sin besøkelsestid og å lage avtaler med Sykehusklovnene.”
 – Statssekretær Robin Martin Kåss, Helsedepartementet

”Da et reddet liv også skal leves, har Sykehusklovnene en viktig plass på Rikshospitalets barneposter. Sykehusklovnene er fremtidens medisin.”
– Trond Diseth, avdelingsoverlege ved Oslo Universitetssykehus

Klovnene gjør det slik at jeg kan få noe hyggelig å tenke på når jeg er på sykehuset. De gjør det slik at jeg kan smile og le.”
– Jente, 6 år. Del av barneombud Reidar Hjartmanns ekspertpanel

”De bringer frem smilet til unger som ikke har smilt på lenge, samtidig som foreldrene senker skuldrene. Sykehusklovnene gir mye begeistring i hverdagen. Det gir trygghet til mange barn i en ellers utrygg hverdag.”
 – Ragnhild Hals, spesialsykepleier og leder for Barneprogrammet på Oslo Universitetssykehus

– Statssekretær Robin Martin Kåss, Helsedepartementet

”Selv i ørska etter narkose, hørte han når klovnene kom i gangene og han stablet seg på beina. De fikk ham til å le fra hjertet, når verden hadde rast sammen rundt oss. Klovnene representerer noe annet enn alt det vonde, de er lyspunkt og glede i en helt umenneskelig situasjon”.
– Mamma til kreftsyk gutt