Ledelsen

Kristin Zachariassen
Daglig leder, fundraiser og presseansvarlig

Begynte som daglig leder i mars 2012. Er utdannet produksjonsleder fra BI og skuespiller fra East 15 Acting School i London. Har også enkeltkurs fra BI i blant annet Markedsføring og Media- og kommunikasjon. Var produksjonsleder for en international samproduksjon på Den Norske Opera før hun begynte i Sykehusklovnene. Har tidligere drevet sin egen teatergruppe The English Speaking Theatre – Oslo i over 10 år. Kristin syntes hun har verdens beste og mest meningsfulle jobb!

 

Vibeke Lie, kunstnerisk leder SykehusklovneneVibeke Lie
Kunstnerisk leder.
Vibeke startet som kunstnerisk leder for Sykehusklovnene i februar 2017 etter å ha vikariert i stillingen i et halvt år. Vibeke gikk i spesialisering hos Sykehusklovnene i 2014, bosatt i Oslo og er koordinator på Telemark Sentralsykehus. Utdannet skuespiller på School of Stage Art (DK) og jobbet i og for det frie scenekunstmiljøet siden hun startet hos Grenland Friteater i 1999. I 2010 etablerte hun, sammen med teaterregissør Jose Maria Lopez, Teater Prospero.  

 

Eirik Skarsbø
Prosjektleder, eksterne oppdrag og nye sykehusEirik_OmOss
Eirik kom til Sykehusklovnene i april 2016. Han har selv jobbet som skuespiller i åtte år før han i 2010 begynte på sin bachelor i PR, kommunikasjon og media ved Høgskulen i Volda. Eirik kom til Sykehusklovnene rett fra Sør-Afrika, hvor han har jobbet for Vardeteatret og Fredskorpset, med et prosjekt som bruker teater som metode for rehabilitering av fanger i fengsel. Han har tidligere jobbet som kommunikasjonsrådgiver i Dinamo PR. Eirik er en del av ensemblet på Det Andre Teatret i Oslo, hvor han spiller faste impro-forestillinger.

 

Marianne Hardeng Aaberg
AdminstrasjonskoordinatorMarianne_OmOss

Begynte som administrasjonskoordinator i januar 2015. Marianne har 15 års erfaring fra privat næringsmiddelindustri hos Nestlé. Der har hun jobbet med forbrukerservice, kvalitet, regelverk og siste 5 år som kommunikasjonssjef. Hun er utdannet Master i matvitenskap fra NMBU. Marianne synes det er spennende og inspirerende å jobbe for en ideell organisasjon i vekst, og være med å bygge opp organisasjonen ytterligere.

 

Anne Berggraf
Kommunkasjonsansvarlig

Begynte i SyAnne Berggraf, Sykehusklovnenekehusklovnene i august  2016. Utdannet lærer fra Oslo Lærerhøgskole og har jobbet i ungdomsskolen fra 1987 til 2009 som lærer og rådgiver. I tillegg har hun videreutdanning i kollegieveiledning fra HIO,  og webproduksjon og macdesign fra Høgskolen i Gjøvik. Anne har jobbet med integreringsprosjekter med innvandrerkvinner i Alna bydel, undervist i norsk på Folkeuniversitetet og også drevet sitt eget webfirma. Anne har vært prosjektkoordinator i Global Dignity Norge fra 2013 – 2016.

 

Styret

Trygve G Nordby
StyrelederTrygve G. Nordby, styreleder i Sykehusklovnene

Nordby er partner i konsulentselskapet Sonconsult AS hvor han arbeider som rådgiver med særlig vekt på styring, ledelse og organisasjonsutvikling. Han har særlig fagkompetanse på internasjonal migrasjon og har det siste året vært engasjert av Oslo kommune hvor han har hatt ansvar for koordinering av kommunens innsats knyttet til den økte ankomsten av flyktninger i 2015.

Nordby har bred erfaring fra frivillig sektor og offentlig forvaltning. Fram til 2011 var han generalsekretær i Europabevegelsen. Han har tidligere vært generalsekretær i Flyktninghjelpen. I Røde Kors har han både vært generalsekretær i Norges Røde Kors og undergeneralsekretær i det internasjonale forbundet av Røde Kors og Røde Halvmåneforeninger. Fra offentlig sektor har han bakgrunn som direktør for Utlendingsdirektoratet, rådmann i Oppegård kommune og informasjonssjef i Nordland fylkeskommune. Han har hatt mange sentrale styreverv og er for tiden styreleder for Norsk Barnebokinstitutt, Norsk lyd og blindeskriftbibliotek, Sykehusklovnene og Son næringsforening.

 

Trond Vartdal
Styremedlem

Lege ved kardiologisk avdeling på Rikshospitalet. Har doktorgrad i hjertesykdommer. Gjennom jobben som lege opplever jeg hvor sårbare pasienter er. Sykehusklovnenes arbeid betyr veldig mye for disse barna og deres familier.

 

Kenneth Sunde
Styremedlem

Utdannet Siviløkonom ved Norges Handelshøyskole og jobber til daglig som konsulent, med bred erfaring fra arbeid med strategi og organisasjonsutvikling. Kenneth kom i kontakt med Sykehusklovnene gjennom sin tidligere rolle som fungerende daglig leder for Prospera, som bidro med frivillig konsulentbistand til Sykehusklovnenes strategiprosess. Kenneth sier dette om å sitte i Sykehusklovnenes styre: «Helt fra første gang jeg var i kontakt med Sykehusklovnene har menneskene, visjonen og resultatene engasjert meg. Jeg er takknemlig for å få være med og håper å kunne gi et bidrag.»

 

Hedda Munthe
StyremedlemStyret_HeddaMunthe

Studerte ved École International de Théâtre Jacques Lecoq i Paris fra 2003 – 2005 og ved Lee Strasberg i New York høsten 1997. Grunnfag og mellomfag i Teatervitenskap ved Universitetet i Oslo og Bergen. Var med på å starte Teater Spillebrikkene i 1998 og har siden det vært manusforfatter, produsent og skuespiller i kompaniet. Har vært sykehusklovn siden 2013. Er i tillegg sykehuskoordinator for Ullevål sykehus. Hedda ble valgt inn i styret på årsmøtet i 2015. 

 

Agnete Sommerset
Styremedlem

Agnete Sommerset, foto Oda HveemJobber som advokat og daglig leder i Advokatfirmaet Lippestad. Engasjert og opptatt av at sårbare grupper ivaretas. Sykehusklovnene går inn i den sårbare sykehushverdagen til barn og pårørende med enorm respekt. De kombinerer ivaretakelsen med humor, og deres arbeid berører samtidig som det har stor og direkte effekt i barnas situasjon. Agnete ser det som en ære å få lov til å bidra i styret til denne viktige organisasjonen.

 

Monica Borg Fure
Styremedlem

Er utdannet skuespiller og har en Master i Kunnskapsledelse ved Copenhagen Business School. Jeg arbeider som utøvende kunstner og er for tiden ansatt som prosjektleder  i Talent Norge. Sykehusklovnene våger å være modig og de bringer frem glede og håp i sårbare livssituasjoner. Jeg er ydmyk til at jeg får mulighet til å bidra inn til dette arbeidet.

 

Torunn FisketjønTorunn Fisketjøn, styremedlem Sykehusklovnene
Styremedlem
Utdannet skuespiller fra Rose Bruford College i London (1996-1999), har i tillegg en BA i pedagogikk fra UiB (2009 -2012). Har vært frilans skuespiller i Bergen siden 2000. Torunn vært sykehusklovn siden 2011 og er sykehuskoordinator for Haukeland og Haugesund sjukehus. Hun ble valgt inn i styret av årsmøtet 2016, som representant for klovnene.