Hvem, hva, hvor?

HVEM?

Sykehusklovnene hadde sin spede oppstart i 2001 med gründer Tove Karoliussen og hennes klovn Beate Kræsj Pling. I 2014/2015 slo vi oss sammen med Helseklovnene i Bergen, som ble startet av Siv Øvsthus i 1999. I dag er vi en ideell organisasjon med 30 profesjonelle skuespillere/klovner tilknyttet organisasjonen. Sykehusklovnene driftes på søknads- og gavemidler. Daglig leder er Nina Elisabeth Eidem, kunstnerisk leder er Vibeke Lie og styreleder er Trygve Nordby.

HVA?

Den første sykehusklovnen vi kjenner til dukket opp på et barnesykehus i London for over 100 år siden. I Norge har Sykehusklovnene skapt en unik grobunn for at klovnebesøk skal være en del av hverdagen til barn innlagt på sykehus. Gjennom improvisasjon og samspill med pasient, pårørende og helsepersonell, bidrar klovnene til positive pusterom i en ellers utfordrende sykehushverdag. Det finnes i dag ca 50 sykehusklovnorganisasjoner verden over. I Europa er de fleste av dem samlet under fellesorganisasjonen EFHCO ( The European Federation of Hospital Clown Org.), hvor også Sykehusklovnene er medlem.

HVOR?

Sykehusklovnene besøker barn og unge på barneavdelingene på Oslo Universitetssykehus (Rikshospitalet og Ullevål) fem ganger i uken, Haukeland universitetssykehus i Bergen fire ganger i uken, St Olavs Hospital i Trondheim tre ganger i uken, Ahus og Drammen sykehus to dager per uke og Skien sykehus en dag per uke. Videre besøker vi også Sørlandet sykehus Arendal, Sørlandet sykehus Kristiansand, Ålesund Sjukehus og Haugesund sykehus flere ganger per måned. Vi er i tillegg i oppstartsfasen på Elverum sykehus, SSE ( senter for epilepsi) og Sunnaas sykehus. Vårt hovedmål er å være på alle sykehus med sengeposter for barn innen 2024.

Administrasjonen holder til i Oslo sentrum og har postdresse: PB 7148, 0130 Oslo.
Besøksadresse: Sentralen, Øvre Slottsgate 3, i 6. etasje. Tlf: 45 05 99 77.

Email: post@sykehusklovnene.no
www.facebook.com/Sykehusklovnene